Valthe

Wonen en leefomgeving

Wonen en leefomgeving

Het laatste nieuws over wonen

wonen
Verslag inloopavond zonnepark plannen

Op verzoek van Plaatselijk Belang Valthe heeft BHM Solar een inloopavond georganiseerd. Daarvoor was vooraf geadverteerd in Dorpskrant Valthe en in Week in Week uit. Daarnaast is een 12-tal direct omwonenden per brief uitgenodigd voor deze inloopavond.
Rond de 35 bezoekers hebben de moeite genomen om de avond te bezoeken.

Lees verder »
wonen
Zo ziet Valthe eruit in de toekomst

De kop is eraf! Op donderdag 13 april heeft een grote groep Valthenaren de aftrap genomen om samen te ontdekken hoe het Valthe van de toekomst eruit moet gaan zien. Wat volgde was een vermakelijke avond waarin de toekomst vanuit verschillende perspectieven werd bekeken.

Lees verder »
wonen
Praat mee over de toekomst van Valthe

Wonen in Valthe is een plezier. We genieten met zijn allen elke dag van de omgeving, de rust en de ruimte. Zo nu en dan kijken we echter ook vooruit. Hoe ziet Valthe er uit over 10 of 20 jaar? Hoe zit het tegen die tijd met zaken als wonen en verkeer? Heb jij hier ideeën over? Wil je graag meepraten over de toekomst van ons dorp? Dan zoeken wij jou!

Lees verder »
wonen
Meer Bomen Nu ook in Valthe?

Meer Bomen Nu, een landelijke campagne die jonge zaailingen en stekken verhuist van kansarme naar kansrijke plekken, is nu ook in Drenthe actief! Dit duurzame initiatief heeft als missie om 1 miljoen bomen te planten in één plantseizoen. Draagt Valthe daar dit seizoen ook aan bij?

Lees verder »
wonen
Volgende fase Project Oud Valthe van start

Nadat de 1e fase van het herstelproject Boerenerven Valthe in 2017/2018 werd uitgevoerd, komt er nu een vervolg. Plaatselijk Belang Valthe, de gemeente Borger-Odoorn en Landschapsbeheer Drenthe starten een 2e fase van het project Boerenerven Valthe waarbij gepoogd wordt nog een aantal (boeren)erven in ere te herstellen.

Lees verder »

Goed om terug te lezen

Alles helder bij elkaar

Ontwikkelingen op het gebied van wonen zijn op deze pagina terug te vinden. Hetzij in een nieuwsitem (zie hierboven), hetzij middels een download hieronder.

Zoek