Valthe

Ons Dorpshuis

Ons Dorpshuis

Activiteiten

Voor ieder wat wils.

In ‘Ons Dorpshuis’ worden veel activiteiten georganiseerd. Zowel door de stichting ‘Ons Dorpshuis’ als door verenigingen en Plaatselijk Belang Valthe. Terugkerende activiteiten van ‘Ons Dorpshuis’ zijn bijvoorbeeld: biljarten, klaverjassen, gezamenlijk eten, de pubquiz en jamsessies. Een uitgebreid aanbod activiteiten voor jong en oud.

Te boeken op: Dinsdag, Woensdag en Donderdag. Aanvangst: 9.30 uur

Stichting

De visie erachter

De stichting stelt zich ten doel om het dorpscentrum met passende lokalen en ruimten ter beschikking te stellen van de diverse verenigingen en instellingen in het dorp Valthe en naaste omgeving, teneinde op die wijze te kunnen bijdragen tot, en gelegenheid te geven voor, de maatschappelijk, culturele en sociale ontwikkeling in het algemeen en van de lokale samenleving van het dorp Valthe en haar naaste omgeving in het bijzonder.

Historie

Zo is het gegaan.

De Dorpshuisvereniging werd in 1939 opgericht en verbleef lange tijd in het kleuterschooltje. De Stichting “Ons Dorphuis “Valthe is opgericht op 18 september 1962. Met de bouw van het Dorpshuis werd in juni 1964 begonnen. De officiële opening vond plaats op 10 april 1965 door burgemeester Fielliettaz- Goethart. Met de eerste uitbreiding en verbouwing werd begonnen in 1974. Op 11 september 1975 werd deze verandering aan het gebouw feestelijk geopend door burgemeester Kreijkens. 

In 2010 werd de keuken geheel aangepast aan de geldende eisen van de Arbo en Warenwet en daarna werd in 2012 de barruimte geheel gerenoveerd.
Ons Dorpshuis is het adres voor vergaderingen, party’s, personeelsfeesten, recepties, verjaardagen, cursussen, beurzen en alle activiteiten op sociaal en cultureel gebied.

De Stichting “ Ons Dorpshuis “ beschikt sinds 2010 over een goed ingerichte snackbar. De openingstijden daarvan zijn woensdag tot en met zondag van 17.00 u tot 19.30u.
Sinds enige tijd kunt u er ook terecht voor hapjesschalen voor minimaal 10 personen a twee Euro pp. Op bestelling aan de bar.

Verder kunt u terecht voor het ophalen van zakken voor plastic afval, voor het opladen van uw electrische fiets (sleutel verkrijgbaar aan de bar) en voor toeristische folders van de provincie Drenthe (TIP).

Voor meer informatie over de verschillende doeleinden van ‘Ons Dorpshuis’ kunt u kijken op de website van ‘Ons Dorpshuis’ en op de pagina Algemene Informatie.

PostNL Pakket Punt:

Maandag 08:30 – 12:00 uur
Dinsdag 19:00 – 20:00 uur
Woensdag 13:00 – 19:30 uur
Donderdag 16:30 – 19:30 uur
Vrijdag 16:30 – 19:30 uur
Zaterdag 16:30 – 19:30 uur
Zondag Gesloten

Alle activiteiten zijn opgenomen in de actuele agenda.

't Praothuus

Gewoon met elkaar praten.

Om de week wordt er op Donderdagochtend van 10.00 uur tot 12. 00 uur ‘T Praothuus georganiseerd. De data vindt u terug in de agenda op de site.

Naar aanleiding van een enquête in het dorp anderhalf jaar geleden bleek dat een grote groep Valthenaren behoefte heeft aan (meer) onderling contact. Daarop is een werkgroep in het leven geroepen die hiermee aan de slag is gegaan.

Het resultaat is het Praothuus, een laagdrempelige inloop voor Valthenaren waar, onder het genot van een gratis kop koffie of thee, gezellig met elkaar gepraat kan worden.
Iedereen uit Valthe, jong of oud, samen of alleen, man of vrouw, kan hieraan meedoen.
Het doel is andere mensen in het dorp (beter) leren kennen en daardoor het sociale netwerk verbreden.

Verder is het de bedoeling om geregeld iemand uit te nodigen om bepaalde thema’s te bespreken. Zo zal de eerste keer de dierenarts van Wildlands komen om interessante verhalen te vertellen over de dieren daar. Andere mogelijke onderwerpen zijn: de Drentse taal, foto’s of films over Valthe in vroegere tijden, een (pub)quiz of muziek.

Bezoekers kunnen uiteraard zelf aangeven waar de behoefte ligt als het gaat om activiteiten.

Mensen die meer over Praothuus willen weten kunnen contact opnemen met Annemieke de Waal Malefijt via jwdewaalmalefijt@hotmail.com tel: 0686476275. Bij geen gehoor: 0648488880 Eefje Warrink.

Zoek