Wonen

Dorpsnieuws

Het laatste nieuws uit ons dorp.

Dorpsnieuws
Valthe.nl is vernieuwd, doet uw bedrijf, stichting of vereniging ook mee?

Er gebeurt de afgelopen maanden van alles in ons mooie dorp. Het feestweekend van september verliep meer dan uitstekend, onze unieke Valtherschans werd feestelijk geopend en nog iets eerder werd er een heus kanon gevonden in ons vestingdorp. Valthe bruist en bloeit. Juist daarom zijn we online een nieuwe route gaan varen. Waar onze website www.valthe.nl voorheen voornamelijk intern gericht was, hebben we hem eerder dit jaar volledig vernieuwd. En ditmaal is onze focus veel meer naar buiten gericht!

Lees verder »
Dorpsnieuws
Volgende fase Project Oud Valthe van start

Nadat de 1e fase van het herstelproject Boerenerven Valthe in 2017/2018 werd uitgevoerd, komt er nu een vervolg. Plaatselijk Belang Valthe, de gemeente Borger-Odoorn en Landschapsbeheer Drenthe starten een 2e fase van het project Boerenerven Valthe waarbij gepoogd wordt nog een aantal (boeren)erven in ere te herstellen.

Lees verder »
Dorpsnieuws
De terugkeer van de Valtherschans

Door een gezamenlijke inspanning van Plaatselijk Belang
Valthe, de gemeente Borger-Odoorn, bedrijven en vrijwilligers
is er een mooi project tot stand gekomen, te weten ‘De terugkeer van de Valtherschans’. Van dit unieke project is een prachtig informatieboekje verschenen, dat we graag met de dorpsbewoners delen.

Lees verder »

Algemene informatie

Je kunt er eigenlijk niet zonder.

Waar zit de politie? Hoe kom ik aan contant geld? Welke winkels zijn er eigenlijk in de buurt? Welke organisaties zijn er actief in het dorp en hoe kom ik met ze in contact? Voor antwoorden op vragen als deze en meer: klik op de knop!

Agenda

Altijd op de hoogte van wat er gebeuren gaat.

Elke week zijn er tal van activiteiten in en rondom Valthe. Vaak vinden ze plaats in Het Dorpshuis, maar niet altijd. Wil jij graag weten wat er aan zit te komen? Bekijk dan onze agenda met de knop hieronder.

Bedrijven

Een ondernemend dorp.

Valthe is een dorp vol ondernemers. Van bakkers tot aannemers en alles daartussen. Voor heel veel zaken hoef je het dorp niet eens uit. Maar welke bedrijven zitten er eigenlijk? Ontdek het nu zelf!

Ons Dorpshuis

Ontmoetingsplek voor iedereen.

Het Dorpshuis is multifunctioneel dankzij de vele activiteiten die er plaatsvinden, starten of eindigen. En wat te denken van de vele zalen die er te huren zijn? Compleet met catering en al kent dit van binnen gemoderniseerde Dorpshuis vele gezichten.

Fijn wonen, mooi leven.

OV & Verkeer

Van A naar B.

Uitstekende verbindingen met de dorpen en steden om Valthe heen. Of je nu met eigen auto, fiets of juist het OV wilt reizen; hier vind je de beste verbindingen voor jou.

Kerken & Verenigingen

Onmisbaar in elk dorp.

Kerken en verenigingen binden samen. Ze zijn onmisbaar in elk dorp en ook in Valthe zijn ze gelukkig volop te vinden. Bekijk het actieve verenigingsleven de actuele zondagsdiensten hier.

Scholen

Onderscheidend onderwijs.

Voor het basisonderwijs hoef je Valthe niet uit. Het dorp kent naast de openbare basischool ook nog een voorschool. Onderscheidend onderwijs voor een mooie basis voor je kinderen.

Vrijwilligers

Niemand kan zonder.

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter alle evenementen. Zonder vrijwilligers, geen activiteiten! Gelukkig kent Valthe een rijke vrijwilligershistorie en prijzen we ons gelukkig met zoveel dorpsbewoners die er samen met ons de schouders onder zetten.

Werkgroepen & Comités

Samen bouwen aan beter.

Vele bewoners, vele meningen. In Valthe vinden we het belangrijk dat iedereen gehoord en gezien wordt. Daarom werken we graag in werkgroepen en comités aan de projecten van morgen. Zo bouwen we samen aan beter.

Plaatselijk Belang

Jouw belang behartigt.

Al sinds 1979 actief voor het dorp en zijn bewoners: Plaatselijk Belang Valthe. Deze groep betrokken bewoners zet zich het hele jaar in voor de mooiste activiteiten, onderhoud in en rondom het dorp en andere actuele zaken binnen Valthe.