Valthe

Wonen

Dorpsnieuws

Het laatste nieuws uit ons dorp.

Verslag inloopavond zonnepark plannen

Op verzoek van Plaatselijk Belang Valthe heeft BHM Solar een inloopavond georganiseerd. Daarvoor was vooraf geadverteerd in Dorpskrant Valthe en in Week in Week uit. Daarnaast is een 12-tal direct omwonenden per brief uitgenodigd voor deze inloopavond.
Rond de 35 bezoekers hebben de moeite genomen om de avond te bezoeken.

Lees verder »
Dorpsnieuws
En lopen maar!

Over 5 dagen is het zover: de Avondvierdaagse 2023 gaat van start! De laatste voorbereidingen worden nu getroffen zodat we met z’n allen een prachtige week tegemoet gaan.

Lees verder »

Algemene informatie

Je kunt er eigenlijk niet zonder.

Waar zit de politie? Hoe kom ik aan contant geld? Welke winkels zijn er eigenlijk in de buurt? Welke organisaties zijn er actief in het dorp en hoe kom ik met ze in contact? Voor antwoorden op vragen als deze en meer: klik op de knop!

Agenda

Altijd op de hoogte van wat er gebeuren gaat.

Elke week zijn er tal van activiteiten in en rondom Valthe. Vaak vinden ze plaats in Het Dorpshuis, maar niet altijd. Wil jij graag weten wat er aan zit te komen? Bekijk dan onze agenda met de knop hieronder.

Bedrijven

Een ondernemend dorp.

Valthe is een dorp vol ondernemers. Van bakkers tot aannemers en alles daartussen. Voor heel veel zaken hoef je het dorp niet eens uit. Maar welke bedrijven zitten er eigenlijk? Ontdek het nu zelf!

Ons Dorpshuis

Ontmoetingsplek voor iedereen.

Het Dorpshuis is multifunctioneel dankzij de vele activiteiten die er plaatsvinden, starten of eindigen. En wat te denken van de vele zalen die er te huren zijn? Compleet met catering en al kent dit van binnen gemoderniseerde Dorpshuis vele gezichten.

Fijn wonen, mooi leven.

OV & Verkeer

Van A naar B.

Uitstekende verbindingen met de dorpen en steden om Valthe heen. Of je nu met eigen auto, fiets of juist het OV wilt reizen; hier vind je de beste verbindingen voor jou.

Kerken & Verenigingen

Onmisbaar in elk dorp.

Kerken en verenigingen binden samen. Ze zijn onmisbaar in elk dorp en ook in Valthe zijn ze gelukkig volop te vinden. Bekijk het actieve verenigingsleven de actuele zondagsdiensten hier.

Scholen

Onderscheidend onderwijs.

Voor het basisonderwijs hoef je Valthe niet uit. Het dorp kent naast de openbare basischool ook nog een voorschool. Onderscheidend onderwijs voor een mooie basis voor je kinderen.

Vrijwilligers

Niemand kan zonder.

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter alle evenementen. Zonder vrijwilligers, geen activiteiten! Gelukkig kent Valthe een rijke vrijwilligershistorie en prijzen we ons gelukkig met zoveel dorpsbewoners die er samen met ons de schouders onder zetten.

Werkgroepen & Comités

Samen bouwen aan beter.

Vele bewoners, vele meningen. In Valthe vinden we het belangrijk dat iedereen gehoord en gezien wordt. Daarom werken we graag in werkgroepen en comités aan de projecten van morgen. Zo bouwen we samen aan beter.

Plaatselijk Belang

Jouw belang behartigt.

Al sinds 1979 actief voor het dorp en zijn bewoners: Plaatselijk Belang Valthe. Deze groep betrokken bewoners zet zich het hele jaar in voor de mooiste activiteiten, onderhoud in en rondom het dorp en andere actuele zaken binnen Valthe.