Valthe

5th Wheel

Van eigen bodem

Keihard knallen op oude hits

Valthe is zeer trots op de band 5th Wheel met roots in Valthe. Elk jaar zijn zij ook aanwezig bij het Feestweekend om het dak eraf te laten gaan in de feesttent.

5th Wheel organiseerd elk jaar, in Mei, een eigen feestavond. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van 5th Wheel en onder Activiteiten / Mei / Jubileum Concert 5th Wheel.

Met veel enthousiasme en gevoel brengen de 5 jongens van 5th Wheel alle hits uit de jaren 60, 70 en 80. Iedere feesttent, bruiloft of kroeg wordt ondergedompeld in heimwee naar vervlogen jaren. Nummers van o.a. Elvis, CCR, Bob Marley, Chuck Berry, Status Quo en vele anderen, laten U onbewust meezingen en swingen. U ontkomt niet aan de gezelligheid die de prettig gestoorde jongens met zich mee brengen. De avond is voor deze jongens niet geslaagd als de dansvloer leeg blijft en er niet uit volle borst meegezongen wordt. Gelukkig krijgen ze met de energie die ze hebben altijd alle voetjes van de vloer.

Humor en gezelligheid staan voorop. Hoe groot of klein het feest ook is, deze jongens maken er altijd en onvergetelijke ervaring van. Dit is geen gewone coverband die zakelijk zijn nummers afdraait. Nee, deze jongens brengen louter gezelligheid en feest. Uiteraard zijn de jongens ook kritisch. Muzikaal zit het allemaal goed in elkaar en de 3 stemmigheid geeft een extra lading mee aan de muziek uit de tijd van de jukebox.

De band bestaat uit 4 jongens uit het bouwjaar 1991 en een uit ’93. In de zomer van 2012 kwamen 5 vrienden uit het Drentse Valthe bijeen. Het idee om samen wat liedjes te leren liep totaal uit de hand en al gauw werd besloten om een band op te richten. Uiteindelijk werden de rollen verdeeld en bestond de band voortaan uit een zanger, 2 gitaristen, een bassist en een drummer. In een jaar tijd leerden de heren tal van akkoorden, teksten en melodieën. Sinds maart 2013 treden de jongens regelmatig op en de reacties zijn overweldigend! Sinds kort is ook Arjan Beukers aan de band toegevoegd. Zijn Saxofoon klinkt als een klok en is zeker een toegevoegde waarde!

Het concept van jonge lui die oude muziek op geheel eigen wijze terugbrengen blijkt een groot succes. Heeft U ook zin in een super gezellig feest? Twijfel niet langer en boek de jongens van 5th Wheel!

Bezetting:

Roy van der Scheer (Zang)
Arjan Rengers (Gitaar en Zang)
Dion van der Scheer (Gitaar en Zang)
Martin Webers (Bas)
Gideon van Lottum (Drums)
Arjan Beukers (Saxofoon)

Zoeken