Valthe

Bijzondere verhalen

Bijzondere verhalen

Oud-Valthe

Saksische boerderijen en oude eiken.

Oud-Valthe, een prachtig oud dorp in Drenthe. Dit stuk van Valthe (jawel, er is meer dan alleen oud-Valthe) wordt gekenmerkt door monumentale Saksische boerderijen en eeuwenoude eiken. Grote, frisgroene grasvelden omringen de vaak prachtig onderhouden panden. Hier en daar vind je een aantal paarden die, net als jij, staan te genieten van het uitzicht over dit glooiend stukje Hondsrug. In oud-Valthe beleef je Drenthe op authentieke wijze.

Het Perron

Hart van het dorp.

’t Perron vormt het cultuurhistorisch kruispunt van Valthe, de spoorlijn van Zuid naar Noord en de toegangspoort naar de Hondsrug van Oost naar West, van de Valtherschans naar oud-Valthe. Deze plek is het begin van vele herinneringen en het eindpunt van vele evenementen. Bovendien kun je er bij het gelijknamige Grand Café Het Perron heerlijk lunchen, dineren of genieten van een welverdiend hapje & drankje.

Historie Plaatselijk Belang

Zo begon het.

Reeds in 1976 liepen enkele Valthenaren rond met de gedachten om een vereniging op te richten ten nutte van het dorp.

In 1979 werd er een publiekelijk initiatief genomen door de redactie van de Dorpskrant. In haar maart-nummer werd met grote letters de vraag gesteld: “Welke goed geaarde Valthenaar neemt het initiatief tot vorming van een dorpsraad.” And the rest is history.

De plek van vele herinneringen.

5th Wheel

Jonge generatie knalt met oude Rock'n Roll

Valthe is zeer trots op de band 5th Wheel met roots in Valthe. Elk jaar zijn zij ook aanwezig bij het Feestweekend om het dak eraf te laten gaan in de feesttent. Met veel enthousiasme en gevoel brengen de 5 jongens van 5th Wheel alle hits uit de jaren 60, 70 en 80. Iedere feesttent, bruiloft of kroeg wordt ondergedompeld in heimwee naar vervlogen jaren.

Zoeken