Valthe

Hunebed Highway Classic

Hunebed Highway Classic
Ieder jaar wordt er in augustus de Hunebed Highway Classic georganiseerd door Stichting Goede Doelen Valthe. Na 10 jaar hebben zij gekozen voor een andere route dan voorheen de Groningen-Valthe-Groningen tocht. Naast de Hunebed Highway Classic worden er meerdere fiets-, atb- en wandeltochten uitgezet.
Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Inhoud

De Hunebed Highway (N34) tussen Coevorden en Zuidlaren loopt als een rode draad door de grotendeels vernieuwde fietsroutes met afstanden van 65, 95 en 155 km. Langs deze autoweg liggen prachtige dorpen en landschappen, zoals o.a. het Hondsruggebied. De Hondsrug vormt samen met een deel van het omringende gebied, het enige Geopark van Nederland. De Hondsrug heeft een lengte van 70 kilometer en een gemiddelde hoogte van 20 meter boven NAP. Bij de langste afstand is er dan ook sprake van een echte klimroute, met ‘maar liefst’ 363 hoogtemeters! De Lemenweg naar Drouwen is met 2,1 km de langste beklimming en de Buuner Bult staat bekend als een echte kuitenbijter.

Extra mooi: je fietst niet alleen voor jezelf, samen met anderen en ook de nodige wandelaars zamel je geld in voor KWF Kankerbestrijding en twee andere, elk jaar opnieuw te bepalen Goede Doelen.

Meer informatie vind je op de website van Goede Doelen Valthe.

Laat van je horen
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ook interessant
Dorpsnieuws
De terugkeer van de Valtherschans

Door een gezamenlijke inspanning van Plaatselijk Belang
Valthe, de gemeente Borger-Odoorn, bedrijven en vrijwilligers
is er een mooi project tot stand gekomen, te weten ‘De terugkeer van de Valtherschans’. Van dit unieke project is een prachtig informatieboekje verschenen, dat we graag met de dorpsbewoners delen.

Lees verder »
Evenementen
Eindelijk weer gewoon FeVa!

YES, we mogen weer! We knallen weer ouderwets september in met een ijzersterk programma om van te watertanden! Van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag is er vermaak voor jong en oud. Ben jij er ook bij?

Lees verder »