Valthe

Hunebed Highway Classic

Hunebed Highway Classic
Ieder jaar wordt er in augustus de Hunebed Highway Classic georganiseerd door Stichting Goede Doelen Valthe. Na 10 jaar hebben zij gekozen voor een andere route dan voorheen de Groningen-Valthe-Groningen tocht. Naast de Hunebed Highway Classic worden er meerdere fiets-, atb- en wandeltochten uitgezet.
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Inhoud

De Hunebed Highway (N34) tussen Coevorden en Zuidlaren loopt als een rode draad door de grotendeels vernieuwde fietsroutes met afstanden van 65, 95 en 155 km. Langs deze autoweg liggen prachtige dorpen en landschappen, zoals o.a. het Hondsruggebied. De Hondsrug vormt samen met een deel van het omringende gebied, het enige Geopark van Nederland. De Hondsrug heeft een lengte van 70 kilometer en een gemiddelde hoogte van 20 meter boven NAP. Bij de langste afstand is er dan ook sprake van een echte klimroute, met ‘maar liefst’ 363 hoogtemeters! De Lemenweg naar Drouwen is met 2,1 km de langste beklimming en de Buuner Bult staat bekend als een echte kuitenbijter.

Extra mooi: je fietst niet alleen voor jezelf, samen met anderen en ook de nodige wandelaars zamel je geld in voor KWF Kankerbestrijding en twee andere, elk jaar opnieuw te bepalen Goede Doelen.

Meer informatie vind je op de website van Goede Doelen Valthe.

Laat van je horen
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ook interessant
Zoek