Valthe

Een terugblik op het tennisjaar 2023 in Valthe

Een terugblik op het tennisjaar 2023 in Valthe
Van baanonderhoud tot bestuurlijke wisselingen en een heerlijk balletje slaan: kijk met ons mee naar het jaarverslag 2023 van Tennis Club Valthe.
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Inhoud

Wat hebben we in 2023 gedaan?
In maart zijn we begonnen met het baanonderhoud. Schoonmaken, rollen, slepen, trekker problemen, buien en uiteindelijk een prachtige baan die officieel geopend werd op zondagmiddag 23 april. Een prachtige dag die eindigde met een beetje regen wat resulteerde in een gezellig samenkomen in ons Clubhuis. In maart is ook de nieuwe website, onder de paraplu van Plaatselijk Belang, www.valthe.nl gelanceerd. 

En op 2 mei zijn we begonnen met tossen op de dinsdagavond en daarna ook op de zondagochtend.
In mei en juni werd er regelmatig getennist al was er ook de nodige uitval door verplichtingen elders, weekendjes weg, ziekte en zorgen of gewoon omdat het te warm was in juni!!

Daar was in juli niks meer van te merken en de toch al groene banen werden door dit groeizame weer nog groener. Een rustige vakantieperiode met veel regenval volgde. In augustus werd er naast het tennissen ook een plukavond georganiseerd, een mooie avond met veel resultaat en eindigend met een mooie zonsondergang. Sowieso is het vaak genieten na het tennissen als het donker in valt en je vleermuizen ziet vliegen en de uil hoort roepen terwijl er een volle maan over de tennisbanen schijnt…

Ook in september en oktober is er getennist tot op 29 oktober het slottoernooi. Een geslaagde en gezellige dag!! Op 30 oktober is het clubhuis daarna weer mooi schoon het winterseizoen in gegaan.

Klaar voor het seizoen 2024
In maart zijn we begonnen met het speelklaar maken van onze banen, dus nieuwe gravel er op en rollen maar. Begin april verwachten we de lijnen te kunnen leggen zodat er ergens half april weer getennist kan worden. TC Valthe is een kleine, gezellige vereniging met ruim 30 leden. Naast twee tennisbanen hebben we ook een clubhuis met een goed gevulde koelkast en een klein terras. Dit alles is te vinden achter ons Dorpshuis aan de Hoofdstraat in Valthe.

Maak kennis met tennis
Tennis is de tweede sport van ons land. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan. Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Er zijn competities en toernooien voor alle speelniveaus en je bent nooit te oud om te starten.

Heb je ooit getennist en lijkt het je leuk weer eens een balletje te slaan? Of wil je het eens proberen? Maak dan vrijblijvend kennis met onze gezellige vereniging en kom langs op een tosavond (dinsdag) of ochtend (zondag)  Meer informatie is er op de website te vinden lvan Valthe onder https://www.valthe.nl/wonen/verenigingen/tennis-club-valthe/

Kom langs of neem contact op met één van de (bestuurs) leden. 

Of stuur een berichtje naar tcvalthe@gmail.com

Namens het bestuur,
Jan Lucas Meijer, Bert Dubbelboer, Marja Wessel, Harry Bosman en Anita Bron

Tot ziens op de tennisbaan!!

En mocht het je bevallen, voor 80 euro ben je het hele jaar lid van onze vereniging, en een tweede gezinslid krijgt korting!

Laat van je horen
5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ook interessant
Nieuws
Bluesduo Gumbo & The Monk in Valthe

Zaterdagavond 13 april is het zo ver: het Bluesduo Gumbo & the Monk komt naar ons Dorpshuis in Valthe. Ze nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de grote-stad-blues van Detroit en Chicago. Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk laten ze de authentieke klank van de Oer-Blues herleven. Om deze klank zo dicht mogelijk te benaderen maken zij grotendeels gebruik van door Gumbo zelfgebouwde (of verbouwde) gitaren, cigar box guitars en primitieve buizenversterkers.

Lees verder »
Algemeen
De spanning stijgt bij De Schaopskoel: wordt het schaatsen of wachten?

Terwijl de winter zijn ijzige adem over het land blaast, staan de leden van ijsvereniging De Schaopskoel op scherp. De vorst heeft zijn werk gedaan en de schaatsplas, ons winterse juweel, begint zich langzaam maar zeker te transformeren tot een glinsterende ijsvloer. Het bestuur, met ogen scherper dan de schaatsen die straks hopelijk over het ijs zullen glijden, houdt de ijsdikte nauwgezet in de gaten.

Lees verder »
Search