Valthe

Project Oud Valthe

Project Oud Valthe
Tijdens een inventarisatie door bewoners van Valthe die in 2015 is gehouden op initiatief van Karakteristiek Groen Valthe kwam als eventueel verbeterpunt naar voren het terugbrengen van de oude sfeer van het westelijk deel van Valthe, met zijn boerderijen de bakermat van het Dorp Valthe.
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Inhoud

Dit project is inmiddels afgerond. Verschillende tuinen zijn veranderd in samenwerking met IVN Borger-Odoorn. Op de subpagina ‘Biodiversiteit‘ van ‘Bijzonder Valthe‘ kunt u hier meer over lezen.

Dit signaal is overgedragen aan en opgepikt door Plaatselijk Belang Valthe. In 2016 zijn onderhandelingen geweest met gemeente en provincie, maar helaas waren er toen geen financiële middelen om dit project ten uitvoer te brengen.

Begin 2017 hebben we, samen met Landschapsbeheer Drente en de gemeente Borger-Odoorn, toch de draad weer kunnen oppakken en dit heeft tot resultaat dat december 2017 een start gemaakt gaat worden met gesprekken met bewoners van oud-Valthe om in het voorjaar van 2018, voor degene die belangstelling hebben, eventuele aanpassingen in tuinen toe te passen.

Dit mede mogelijk gemaakt door subsidies van gemeente, provincie en de Hunzecommissie.

Laat van je horen
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ook interessant
Nieuws
Bluesduo Gumbo & The Monk in Valthe

Zaterdagavond 13 april is het zo ver: het Bluesduo Gumbo & the Monk komt naar ons Dorpshuis in Valthe. Ze nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de grote-stad-blues van Detroit en Chicago. Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk laten ze de authentieke klank van de Oer-Blues herleven. Om deze klank zo dicht mogelijk te benaderen maken zij grotendeels gebruik van door Gumbo zelfgebouwde (of verbouwde) gitaren, cigar box guitars en primitieve buizenversterkers.

Lees verder »
Search