Valthe

Project Oud Valthe van start

Project Oud Valthe van start
Tijdens een inventarisatie door bewoners van Valthe die in 2015 is gehouden op initiatief van Karakteristiek Groen Valthe kwam als eventueel verbeterpunt naar voren het terugbrengen van de oude sfeer van het westelijk deel van Valthe, met zijn boerderijen de bakermat van het Dorp Valthe.
Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Inhoud

Dit project is inmiddels afgerond. Verschillende tuinen zijn veranderd in samenwerking met IVN Borger-Odoorn. Op de subpagina ‘Biodiversiteit‘ van ‘Bijzonder Valthe‘ kunt u hier meer over lezen.

Dit signaal is overgedragen aan en opgepikt door Plaatselijk Belang Valthe. In 2016 zijn onderhandelingen geweest met gemeente en provincie, maar helaas waren er toen geen financiële middellen om dit project ten uitvoer te brengen.

Begin 2017 hebben we, samen met Landschapsbeheer Drente en de gemeente Borger-Odoorn, toch de draad weer kunnen oppakken en dit heeft tot resultaat dat december 2017 een start gemaakt gaat worden met gesprekken met bewoners van oud-Valthe om in het voorjaar van 2018, voor degene die belangstelling hebben, eventuele aanpassingen in tuinen toe te passen.

Dit mede mogelijk gemaakt door subsidies van gemeente, provincie en de Hunzecommissie.

Laat van je horen
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ook interessant
Dorpsnieuws
De terugkeer van de Valtherschans

Door een gezamenlijke inspanning van Plaatselijk Belang
Valthe, de gemeente Borger-Odoorn, bedrijven en vrijwilligers
is er een mooi project tot stand gekomen, te weten ‘De terugkeer van de Valtherschans’. Van dit unieke project is een prachtig informatieboekje verschenen, dat we graag met de dorpsbewoners delen.

Lees verder »
Evenementen
Eindelijk weer gewoon FeVa!

YES, we mogen weer! We knallen weer ouderwets september in met een ijzersterk programma om van te watertanden! Van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag is er vermaak voor jong en oud. Ben jij er ook bij?

Lees verder »