Valthe

Meer Bomen Nu ook in Valthe?

Meer Bomen Nu ook in Valthe?
Meer Bomen Nu, een landelijke campagne die jonge zaailingen en stekken verhuist van kansarme naar kansrijke plekken, is nu ook in Drenthe actief! Dit duurzame initiatief heeft als missie om 1 miljoen bomen te planten in één plantseizoen. Draagt Valthe daar dit seizoen ook aan bij?
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Inhoud

Meer Bomen Nu oogst overdadige en ongewenste zaailingen uit natuurgebieden. Deze geven ze vervolgens weg aan boeren en burgers die willen planten. Zo verplanten zij boompjes en struiken van een kansarme naar een kansrijke plek.

Meer Bomen Nu gaf in de afgelopen twee jaar al 890.000 zaailingen en stekken gratis weg met een succes-percentage van 80%.

In Nederland gebeurt dit dus al een aantal jaren. Vanuit een werkgroep wordt dat dit jaar ook in Drenthe geprobeerd.

Hoe kan ik helpen?

De werkgroep zoekt nu gebieden waar zaailingen kunnen worden geoogst en plekken waar bomen welkom zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan grote maar zeker ook kleine tuinen, voedselbossen, of singels. Waar ruimte is voor bomen, is ruimte voor Meer Bomen Nu.

Heb jij zo’n plek in bezit? Ben je op zoek naar meer bomen in je tuin of landschap? Of zou je graag willen helpen bij het oogsten en planten van bomen vanuit dit initiatief? Dan is Meer Bomen Nu wat voor jou!

Voor het oogsten en planten zijn vrijwilligers, maar ook wat materialen nodig. Ben je enthousiast, neem dan gauw  een kijkje op de website van Meer Bomen Nu. 

Laat van je horen
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek