Valthe

Doe mee met de Veenbrug Route – fietstocht mét gids!

Doe mee met de Veenbrug Route – fietstocht mét gids!
Met elkaar genieten van een prachtige fietstocht door de omgeving én leren over de vele bijzonderheden die onze regio rijk is? Dat kan!
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Inhoud

Op woensdag 9 augustus organiseert Historisch Centrum Het Vervenershuis de Veenbrug Route. Een prachtige fietstocht van zo’n 19 km lengte, dwars door de Veenkoloniën. Onderweg wordt gezorgd voor een speciaal vervenersdrankje en vervenersbroodje.

De gids zal vertellen over de historie van de Valtherdijk en de eeuwenoude Valtherbrug. Een fietsroute die vanaf de Hondsrug afdaalt naar het langgerekte veenkoloniale gebied. Waar ooit het moeras was en een weg liep van duizend boomstammen…

Leuk! Hoe kan ik meedoen?

  • Opgave kan via: 0599-662154
  • Kosten voor volwassenen bedragen €7,50.
    Kosten voor kinderen tot 12 jaar €3,-
  • Vertrek om 11:00 uur.
  • Startlocatie: Vervenershuis, Zuiderdiep 22 te Valthermond
  • Maximum aantal deelnemers = 20 personen
Laat van je horen
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ook interessant
Nieuws
Bluesduo Gumbo & The Monk in Valthe

Zaterdagavond 13 april is het zo ver: het Bluesduo Gumbo & the Monk komt naar ons Dorpshuis in Valthe. Ze nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de grote-stad-blues van Detroit en Chicago. Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk laten ze de authentieke klank van de Oer-Blues herleven. Om deze klank zo dicht mogelijk te benaderen maken zij grotendeels gebruik van door Gumbo zelfgebouwde (of verbouwde) gitaren, cigar box guitars en primitieve buizenversterkers.

Lees verder »
Search