Valthe

Bluesduo Gumbo & The Monk in Valthe

Bluesduo Gumbo & The Monk in Valthe
Zaterdagavond 13 april is het zo ver: het Bluesduo Gumbo & the Monk komt naar ons Dorpshuis in Valthe. Ze nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de grote-stad-blues van Detroit en Chicago. Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk laten ze de authentieke klank van de Oer-Blues herleven. Om deze klank zo dicht mogelijk te benaderen maken zij grotendeels gebruik van door Gumbo zelfgebouwde (of verbouwde) gitaren, cigar box guitars en primitieve buizenversterkers.
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Inhoud

Gumbo & The Monk (Servaas Bollen & Alex Konijnenburg) zijn doorgewinterde muzikanten met jarenlange podiumervaring en brengen hun intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals binnen en buiten Nederland. Tijdens de Dutch Blues Challenge 2018 veroverden Gumbo & The Monk een finaleplaats.

Naast enkele traditionals spelen ze nummers van oa. Robert Johnson, Son House, Muddy Waters, John Lee Hooker en Jimmy Reed. Tussen de nummers door vertellen zij korte verhaaltjes en anekdotes over de Blues geschiedenis, de nummers en de gebruikte instrumenten. 

Kaartjes kosten €10,- (inclusief koffie / thee) en de zaal gaat om 19:30 open. De voorstelling begint om 20:00 en bestaat uit twee blokken van ongeveer 45 minuten met een korte pauze ertussen. Vol is vol, dus graag reserveren via maja@kuilman.net

Laat van je horen
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ook interessant
Zoek