Valthe

April wordt Argentijnse Tangomaand in Valthe met live muziek!

April wordt Argentijnse Tangomaand in Valthe met live muziek!
Er gaat in april veel gebeuren rond de Argentijnse Tango. Met als hoogtepunt een dansavond met live muziek door een Argentijns Tango orkest met 25 jaar ervaring, Toca Tango! En op 15 april kunt u een dansavond bezoeken in het dorpshuis met een lezing en historische filmpjes over de Argentijnse Tango. Dansen mag, maar hoeft niet. Verschillende gezinnen in Valthe leveren een bijdrage aan een uniek weekend met workshops. Kortom: in Valthe danst de Argentijnse Tango.
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Inhoud

Toca Tango is een orkest met zeven muzikanten en een zangeres. Ze hebben een breed repertoire aan traditionele Argentijnse Tango muziek. Op 29 april spelen ze in het dorpshuis tijdens een dansavond voor ervaren dansers (een zogenaamde ‘salon’). Ook als u niet de Argentijnse Tango beheerst, kunt u komen luisteren en genieten van deze geweldige muziek. Ze spelen die avond twee keer drie kwartier live. Zaal open om 19.30u, Toca Tango speelt om 20.15u de eerste ronde en om 21.45u de tweede. De toegang bedraagt Eur 10. Er is ook een verloting.

Wilt u meer weten over deze dansvorm? Dan kunt u op 15 april ‘s avonds komen naar het dorpshuis. Als introductie voor een dansavond verzorg ik dan een demonstratie en een lezing met dia’s en historische filmpjes. Dit start om 20u, de toegang is gratis. Deze avond is onderdeel van een weekend met workshops voor gevorderde dansers dat volledig wordt verzorgd in het dorpshuis. Een aantal gezinnen in Valthe zijn gastgezin voor een aantal deelnemers. Zeer waarschijnlijk gaan de twintig deelnemers die zaterdagavond eten in Het Perron.

Denkt u erover om zelf de Argentijnse Tango te gaan beoefenen? Zet dan vast de proefles in het dorpshuis in uw agenda. Deze wordt gehouden op 12 mei van 19-20u, natuurlijk gratis!

Nog veel meer vindt u op  www.argentijnse-tango-zodrenthe.nl

Christine Voskuil & team

Laat van je horen
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Christine Voskuil
1 jaar geleden

De zangeres van Toca Tango is van de trap gevallen! Zij hebben geregeld dat er als vervanging een zeer professioneel trio komt: Los Tangueros Clásicos! Zie ook onze website!

Ook interessant
Nieuws
Bluesduo Gumbo & The Monk in Valthe

Zaterdagavond 13 april is het zo ver: het Bluesduo Gumbo & the Monk komt naar ons Dorpshuis in Valthe. Ze nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de grote-stad-blues van Detroit en Chicago. Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk laten ze de authentieke klank van de Oer-Blues herleven. Om deze klank zo dicht mogelijk te benaderen maken zij grotendeels gebruik van door Gumbo zelfgebouwde (of verbouwde) gitaren, cigar box guitars en primitieve buizenversterkers.

Lees verder »
Zoek