Valthe

RTV Drenthe | Reconstructie Valtherschans krijgt vorm: ‘Geweldig, een vestingdorp’

RTV Drenthe | Reconstructie Valtherschans krijgt vorm: ‘Geweldig, een vestingdorp’
De reconstructie van de Valtherschans bij Valthe is in volle gang. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan fase één van het herstel van het Drentse verdedigingswerk: de grondwerkzaamheden.
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Inhoud
Het plaatje is prachtig. “Je moet ervanuit gaan dat al het landbouwgrond dat je hier om je heen ziet vroeger moeras was. De Valtherdijk was de enige verbinding met het Klooster in Ter Apel en dus was dit een belangrijk knooppunt. Vandaar dat hier destijds de Valtherschans is verrezen”, verklaart De Waal Malefijt.
Video afspelen
Dit project wordt mede gefinancierd vanuit de Europese Unie

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Laat van je horen
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ook interessant
Nieuws
Bluesduo Gumbo & The Monk in Valthe

Zaterdagavond 13 april is het zo ver: het Bluesduo Gumbo & the Monk komt naar ons Dorpshuis in Valthe. Ze nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de grote-stad-blues van Detroit en Chicago. Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk laten ze de authentieke klank van de Oer-Blues herleven. Om deze klank zo dicht mogelijk te benaderen maken zij grotendeels gebruik van door Gumbo zelfgebouwde (of verbouwde) gitaren, cigar box guitars en primitieve buizenversterkers.

Lees verder »
Search