Valthe

RTV Drenthe | Reconstructie Valtherschans krijgt vorm: ‘Geweldig, een vestingdorp’

De reconstructie van de Valtherschans bij Valthe is in volle gang. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan fase één van het herstel van het Drentse verdedigingswerk: de grondwerkzaamheden.
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Inhoud
Het plaatje is prachtig. “Je moet ervanuit gaan dat al het landbouwgrond dat je hier om je heen ziet vroeger moeras was. De Valtherdijk was de enige verbinding met het Klooster in Ter Apel en dus was dit een belangrijk knooppunt. Vandaar dat hier destijds de Valtherschans is verrezen”, verklaart De Waal Malefijt.
Video afspelen
Dit project wordt mede gefinancierd vanuit de Europese Unie

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Laat van je horen
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ook interessant
Dorpsnieuws
Valthe.nl is vernieuwd, doet uw bedrijf, stichting of vereniging ook mee?

Er gebeurt de afgelopen maanden van alles in ons mooie dorp. Het feestweekend van september verliep meer dan uitstekend, onze unieke Valtherschans werd feestelijk geopend en nog iets eerder werd er een heus kanon gevonden in ons vestingdorp. Valthe bruist en bloeit. Juist daarom zijn we online een nieuwe route gaan varen. Waar onze website www.valthe.nl voorheen voornamelijk intern gericht was, hebben we hem eerder dit jaar volledig vernieuwd. En ditmaal is onze focus veel meer naar buiten gericht!

Lees verder »