Valthe

De spanning stijgt bij De Schaopskoel: wordt het schaatsen of wachten?

De spanning stijgt bij De Schaopskoel: wordt het schaatsen of wachten?
Terwijl de winter zijn ijzige adem over het land blaast, staan de leden van ijsvereniging De Schaopskoel op scherp. De vorst heeft zijn werk gedaan en de schaatsplas, ons winterse juweel, begint zich langzaam maar zeker te transformeren tot een glinsterende ijsvloer. Het bestuur, met ogen scherper dan de schaatsen die straks hopelijk over het ijs zullen glijden, houdt de ijsdikte nauwgezet in de gaten.
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Inhoud

⛸️🧊 UPDATE 11 JANUARI VANAF IJSBAAN DE SCHAOPSKOEL: vanmorgen is opnieuw de ijsdikte gemeten. Helaas is daarbij geconcludeerd dat we nog 1 nacht vorst tekort komen om de baan te openen en de veiligheid van de schaatser te kunnen garanderen. Jammer!

De ijsbaan gaat dus NIET open. De aanstaande dooi komt net te vroeg helaas…
Hopelijk komt er deze winter nog een nieuwe vorstronde waarbij het ijs wél dik genoeg gaat worden.
————————

In de avond van 10 januari was het meetlint de boodschapper van gemengde berichten. Eén meter uit de kant heeft het ijs de dikte van 3,5 centimeter bereikt – een veelbelovend teken voor de schaatsliefhebbers onder ons. Iets dichter bij de kant aan de randen is het echter nog niet zo ver: daar was het ijs gisteravond nog te dun.

De hoop glijdt echter niet weg; het bestuur is vastberaden en zal vroeg in de ochtend van 11 januari opnieuw de dikte van het ijs meten. De spanning stijgt: zullen we de stalen ijzers onder kunnen binden of moeten we ons geduld nog even bewaren?

Uiteraard wordt iedereen op de hoogte gehouden via de Facebook-pagina van Dit is Valthe.  

Mocht je nu al heel erg graag willen schaatsen? Vergeet dan niet dat leden van De Schaopskoel ook terecht kunnen op de ijsbaan in Klijndijk. Vergeet dan niet je kaart mee te nemen als je inderdaad besluit daar een paar rondjes te gaan genieten!

Laat van je horen
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ook interessant
Dorpsnieuws
Leer reanimeren

In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED bedienen. Zo weet je wat je moet doen bij een hartstilstand en kun je levens redden. Meld je daarom snel aan voor een reanimatiecursus in jouw buurt!

Lees verder »
Zoeken