Wandelroutes

Wandelroutes

Genieten te voet

Glooiende landschappen en vergezichten.

Valthe kent vele gezichten. Uitgestrekte landschappen, glooiende akkers, prachtige vergezichten, traditionele Saksische boerderijen in de schaduw van eeuwenoude eiken. En gelukkig zijn er vele wandelroutes die je doen genieten van al dat moois.

Valther Ommetje

Vier routes in en door Valthe

De routes van het Valther Ommetje brengen je langs de mooiste punten uit dit Drentse vestingdorp. Denk bijvoorbeeld aan het authentieke stationsgebouw, dat tot 1938 nog in gebruik was! Of bewonder het Smeltwaterdal, waar aan het einde van de IJstijd vermoedelijk enorme hoeveelheden smeltwater zich een weg baanden naar zee. Geniet van de vergezichten, pas op voor loslopende schapen en hou je ogen open voor spontaan verschijnende hunebedden. 

In Valthe wandel je op rozen

Wandelen rondom Valthe

Ontdek de omgeving.

Dorpsbelangen Klijndijk heeft een Gele route uitgezet die door het Valtherbos loopt. Hierbij komt u onder andere langs Het Onderduikershol, de A-Boom en Hunebed D35.

Geopark de Hondsrug heeft een route van 8 kilometer uitgezet: Ontdek het Onderduikershol bij Valthe.

Staatsbosbeheer heeft 2 wandelroutes uitgezet in het Valtherbos.

  • Rode route – 3 kilometer
  • Blauwe route – 3,5 kilometer

Route.nl Hier vindt u een route van ongeveer 12 kilometer. Deze gaat grotendeels door het Valtherbos.

Trage Tocht Valthe. Deze route is 14 kilometer lang. De route voert u onder andere langs de hunebedden en door het Valtherbos.

De Veldenroute begint in Klijndijk, maar u wandelt grotendeels in en rondom Valthe. Deze route kunt u ook prima op een punt in Valthe starten. De route is 12 kilometer lang.

Wandelroutes in Valthe. Op deze site vindt u verschillende routes door en rondom Valthe.

Het Drentse Landschap heeft een Knapzakroute Weerdinge-Valthe. Deze route is 19,5 kilometer lang. U kunt er ook voor kiezen alleen het gedeelte Valthe te wandelen. Dit is 11 kilometer lang. De kosten voor deze routebeschrijving zijn € 3,95 en is te bestellen op de site van Het Drentse Landschap.

Wandelroute Drenthepad:

Route Informatie (Bron: Wandelnet)

De rust, ruimte en harmonie van de provincie Drenthe ondervindt u op het Streekpad Drenthepad.

Het Drenthepad is in totaal 324 km lang. De wandeling is in verschillende delen opgedeeld. 2 delen van de route gaan door Valthe:

Wandelen met GPS: