Valthe

Fietsroutes

Recreatief & Sportief

Deze routes wil je niet missen

Valthe is een goede startplaats voor een prachtige fietsroute. In de glooiende omgeving vind je mooie dorpen, diepgroene bossen, uitgestrekte landerijen en unieke vergezichten.

De recreant

Heerlijk ontspannen met je eigen fietsroute

Het welbekende ANWB-fietsknooppuntennetwerk is ook in Valthe aanwezig. In het dorp vind je Fietsknooppunt 39. Vanuit dit knooppunt fiets je door prachtige typisch Drentse omgeving en dorpjes. 

Op de website van de ANWB kun je eenvoudig je eigen fietsknooppuntenroute samenstellen. Je doet dat met deze link.

Bestaande fietsroute

Fiets je liever een bestaande route? Ook die zijn er volop in de omgeving Valthe. En het mooie is: je kunt ze allemaal starten vanaf Knooppunt 39. Kom je met de auto? Bij Sportpark Duurshof is volop parkeerruimte en het licht op slechts 200 meter afstand van het fietsknooppunt.

TIP: Start of eindig je fietsroute met het bekroonde appelgebak met slagroom bij Ambachtsbakker Kuipers.

De sportieveling

Prachtige MTB-routes

Het Drentse dorp Valthe ligt in een prachtige groene en bosrijke omgeving. Het glooiende landschap is daarbij de kers op de taart voor elke MTB-liefhebber. De mooiste twee routes die vlak langs of door Valthe komen vind je in het lijstje hieronder: 

  • Emmerdennenroute – Valtherbos 19,8 kilometer; een leuke route met voldoende hoogtemeters, mooie single-tracks en tempokilometers door het sfeervolle Valtherbos. Geschikt voor de beginnende MTB’er.
  • Exloo – 36,6 kilometer; een zeer vermakelijke en soms uitdagende mountainbikeroute die je dwars over de Drentse Hondsrug voert. Geschikt voor de gevorderde MTB’er. 
Zoeken