Fietsroutes

Fietsroutes

Recreatief & Sportief

Deze routes wil je niet missen

Valthe is een goede startplaats voor een prachtige fietsroute. In de glooiende omgeving vind je mooie dorpen, diepgroene bossen, uitgestrekte landerijen en unieke vergezichten.

De recreant

Wanneer fietsen vooral ontspanning is.

Hieronder vind je enige suggesties voor mooie fietsroutes in de omgeving. Deze routes zijn allemaal te starten vanaf Knooppunt 39. Knooppunt 39 bevindt zich tegenover Bakkerij Kuipers aan de Schoolstraat. U kunt daar, met behulp van het bord met fietsknooppunten van de ANWB, uw route plannen.

Odoorn/Exloo/Emmen:

De dorpen Exloo en Odoorn zijn op de fiets goed bereikbaar. Exloo en Odoorn, waar u o.a. een supermarkt en drogisterij vindt, zijn op korte fietsafstand van Valthe. Ook Emmen is goed via de fiets te bereiken.

Odoorn is bereikbaar via:

  • Het fietspad dat u vindt als u, via Oud-Valthe/Restaurant de Gaffel, half rond gaat op de rotonde. U fietst dan langs het Zefatbosje/De begraafplaats rechtdoor tot u in Odoorn uitkomt.
  • Wilt u een iets langere route? Ga dan driekwart rond op de rotonde en fiets eerst naar Klijndijk. In Klijndijk fietst u tot u bij de rotonde komt en gaat hier rechtsaf en fietst dan rechtdoor tot u in Odoorn uitkomt.

Exloo kunt u bereiken via 3 routes.:

  • U kunt dezelfde route volgen richting Odoorn. In Odoorn gaat u, nadat u het fietspad verlaat, de weg over, rechtdoor. Na de wegversmalling gaat u rechtsaf. U fietst door tot u bij de school komt. Hier gaat u linksaf. Aan het einde van de weg rechts. U fietst dan langs de Supermarkt. Als u na de supermarkt weer het fietspad op gaat fietst u naar Exloo. U komt dan ook langs het zwembad.
  • U kunt, als u richting Odoorn fietst, na het Zefatbosje/de begraafplaats, rechts de weg oversteken. U volgt dan het fietpad tot u in Exloo uitkomt.
  • U kunt via de Vlintweg de weg oversteken. U gaat aan de overkant van de weg rechts en vrijwel gelijk weer links en fietst dan steeds rechtdoor tot u niet verder kan en weer op het fietspad moet gaan. U volgt deze tot u in Exloo uitkomt. U komt dan onderweg langs de Manege.

Emmen is ook prima te bereiken met de fiets. U hebt meerder opties om hier te komen:

  • Via Weerdinge, het fietspad vindt u tegenover Het Perron;
  • Door het veld/Weerdingerzandweg, het fietspad vindt u tegenover Schoolstraat 5;
  • Via het Valtherbos, vanaf knooppunt 39 fietst u langs het voetbalveld en blijft de weg volgen tot u weer op het fietspad richting het Valtherbos komt. Deze volgt u.

De sportieveling

MTB-routes om van te dromen. Maar dan echt!

In de omgeving van Valthe vindt u verschillende MTB-routes: