Valthe

Attracties

Dagje uit

Er even helemaal uit!

Het leukste dagje uit in Drenthe beleef je rondom Valthe. Met plaatsen als Emmen, Exloo, Borger, Assen en Stadskanaal op een steenworp afstand is Valthe de perfecte uitvalsbasis voor een dagje uit naar één van de vele attracties. Van Wildlands Adventure Zoo tot verschillende musea en zwembaden. Boek meteen je overnachting op één van de unieke  locaties en verblijf hier meerdere dagen. Dan ontdek je ze allemaal!

dagje uit in drenthe
© Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo

Maak een wereldreis in één dag

Het bekende Noorder Dierenpark ging in 2016 over in het volledig vernieuwde Wildlands Adventure Zoo. En een waar avontuur is dat geworden! De dierentuin is een écht belevingspark en bied jong en oud fantastisch vermaak voor een heerlijk dagje uit. Zo ontdek je per boot of te voet de jungle en maak je daar kennis met de olifantenfamilie. Of ontdek je de savanne per trucksafari en spot je neushoorns en giraffen die je bijna kunt aanraken! Ook de koudere dieren zijn te bewonderen; tijdens een poolexpeditie sta je oog in oog met ijsberen en pinguïns. Kom naar WILDLANDS en maak een wereldreis in één dag!

Ellert en Brammert

Voor een paar uur een eeuw terug in de tijd

Dit openluchtmuseum is bekend in heel Drenthe. Bij aankomst wordt je begroet door 2 gigantische beelden van Ellert en Brammert. Je ontdekt de sage van dit tweetal in het openlucht museum, maar er is nog veel meer te ontdekken. Zo maak je op unieke wijze kennis met het wonen en leven van de vroegere inwoners van Drenthe. Je bekijkt échte plaggenhutten van binnen, waarbij de vooruitgang van toen hut voor hut kunt bewonderen. Er is een heuse houtzagerij, een heerlijk snoepwinkeltje en een hele toffe speeltuin. Op slechts 20 minuten auto-afstand van Valthe vind je dit pareltje onder de openlucht musea. Een aanrader!

dagje uit Drenthe

Attracties in de regio

Pretparken // Speeltuin // Dierentuin

Drouwenerzand
Kabouterland Exloo
Wildlands Adventure Zoo
Sprookjeshof

Zwembaden // Zwemvijvers

Buitenzwembad De Leewal
Kibbelkoele Slenerzand
Speelvijver 't Nije Hemelriek
Tropisch Zwembad Aquarena
Hunze Outdoor

Winkelen

Vrijdagmarkt Emmen
Emmen Centrum
Speelvijver 't Nije Hemelriek
Tropisch Zwembad Aquarena

Actief

Klimpark Outdoor Drenthe
TT Circuit Assen
Hippisch Centrum Exloo
Outdoor Belevingspark Joytime
Golfpark Exloo
DX Adventure Park

Musea // Cultuur // Wetenschap

Spoorlijn Museum STAR
UNESCO Global Geopark
Hunebed Centrum
Elektrische Tours Verhuur
Vervenershuis Valthermond
Openluchtmuseum
Ellert en Brammert
Veenpark Museum
Drents Museum
Oerdorp Orvelte
Herinneringscentrum
Kamp Westerbork
Radiotelescoop Lofar
Zoek