Valthe

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Hunebedden

Misschien wel de mooiste van Drenthe.

In en rondom Valthe vind je maar liefst 4 hunebedden en verschillende grafheuvels. Al deze hunebedden zijn vrij toegankelijk en te bezichtigen. Wil je weten waar je ze kunt vinden? Of ben je benieuwd naar hoe ze gebouwd zijn en waar ze voor dienden? Klik snel op de knop hieronder!

De Schaopkoel

Van natuurlijke dobbe tot ijsbaan.

De Schaopkoel was een natuurlijke dobbe en werd gebruik om schapen te wassen voor hun jaarlijkse scheerbeurt. De scheper seinde de hoornboer in dat de schapen naar de brink  moesten komen. De scheper kondigde dan aan wanneer het schaapscheren zou plaatsvinden. De boer die aan de beurt was om de hekken naar de Schaopkoel te brengen, diende vroegtijdig aanwezig te zijn. De schapen werden in de hekken gedreven in afwachting van hun wasbeurt. 

Vandaag de dag is het vooral een prachtige plek om eens van dichtbij te bekijken.

De perfecte uitvalsbasis

Drenthe ontdek je vanuit Valthe

Valthe is een heerlijk dorp  voor toeristen. Van unieke overnachtingslocaties tot prachtige wandelroutes, unieke vergezichten en natuurlijk het échte Drentse dorpssfeertje. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan zeker deze interactieve kaart!

Beleef Valthe op zijn best

Wat is het hier mooi hé?

speeltuin Drenthe

Speeltuin

Eindeloos buiten spelen.

Dit is niet zomaar een speeltuin. Nee, een gigantisch speelveld met meerdere toffe attracties, een kabelbaan, een heuze tunnel door de grond en een gloednieuw klimtoestel. De kinderen vermaken zich opperbest en jij komt even tot rust op één van de vele bankjes.

Attracties

De leukste dagjes uit in de regio

Met plaatsen als Emmen, Exloo, Borger, Assen en Stadskanaal op een steenworp afstand is Valthe de perfecte uitvalsbasis voor een dagje uit naar één van de vele attracties. Van Wildlands Adventure Zoo tot verschillende musea en zwembaden. Ontdek ze allemaal!

Zoeken