Valthe

Eropuit

Eropuit

Bezienswaardigheden

Van hunebed tot Schaapskuil

Op zoek naar een uitje in of rondom Valthe? Wat dacht je van hunebedden, of een traditionele schapenkuil, toffe attracties en een bijzondere speeltuin! Zien we je daar?

Fietsroutes

Dwars door het Drentse landschap

De omgeving rondom Valthe verkennen op de fiets zorgt gegarandeerd voor een lach op je gezicht. Heb je net een nieuwe e-bike aangeschaft? Dan geniet je zeker van onze recreatieve routes. Ben je meer een off-road type? Dan haal je je hart op met onze MTB-routes. Bekijk ze snel met de button hieronder!

Hier kom je pas echt tot rust.

Eten & Drinken

Horeca op zijn best.

Van Het Perron tot aan De Gaffel. Dat is letterlijk van de ene kant van Valthe naar de andere kant. En ook daartussen valt nog genoeg te genieten. Wat dacht je van een unieke theeschenkerij? Van dineren op hoog niveau tot de snackbar in Het Dorpshuis, de echte Bourgondiër kan zijn hart ophalen in Valthe.

Evenementen
in Valthe

Vier het leven.

Elk jaar bruist het weer volop. Evenementen en festiviteiten met vaste prik en natuurlijk mag de spontane fuif niet ontbreken! Je ontdekt ze allemaal hier!

Wandelroutes

Paadjes om nooit te vergeten.

Wandelend kun je vaak het beste genieten van de rust. De routes rondom Valthe geven die rust dan ook nog eens een gouden tintje. Van een gezellig ommetje tot een stevige wandeling; Valthe heeft het allemaal!

Ruiterpaden

Jij en jouw paard.

Met maar liefst 3 gerenommeerde ruiterroutes die het gebied rondom Valthe doorkruisen, is Valthe een waar walhalla voor paardenliefhebbers. Dit feit is ook de dorpsbewoners niet onopgemerkt gebleven, want je ziet op veel plekken in het dorp paarden in weides staan.

De routes zijn eenvoudig te bekijken middels onderstaande knoppen.

Zoek