Vier Mei Herdenking – Vier Mei Comité Valthe-Klijndijk

2020:

Dit jaar was de herdenking anders dan anders ivm de maatregelen rondom het Corona virus. Een mooi initiatief was opgezet door het Nationaal Comité 4 en 5 mei: Bloemen voor 4 Mei. Middels een Tikkie konden mensen doneren en dan kregen 75 monumenten in Nederland boeketten aangeboden. Wij waren hier één van. Zaterdag 2 mei werden wij verrast met 3000 biologische tulpen in de kleuren rood, wit en blauw. Een eer dat wij dit mochten ontvangen en het zag er prachtig uit. Op 4 mei hebben wij de krans, die ieder jaar beschikbaar wordt gesteld door de gemeente Borger-Odoorn, gelegd. ’s Avonds zijn de Taptoe en het Wilhelmus ten gehore gebracht op de trompet. Een bijzonder herdenkingsmoment.

Het filmpje van de kranslegging en het Herinneringsmoment met de Taptoe en het WIlhelmus vindt u hieronder.

Het filmpje over Het Onderduikershol vindt u hier.

U kunt ook terecht op website van het Comité: www.viermeivaltheklijndijk.nl en op de Facebookpagina: www.facebook.com/viermeivaltheklijndijk.

Wij hopen u volgend jaar in goede gezondheid weer te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Jan-Dick van Wijk, Henk van der Veen, Nicole Huls-Van Rooij en Anita Mensing-Westerink Het Vier Mei Comité Valthe-Klijndijk


Elk jaar wordt er bij het monument (bij Het Onderduikershol), in het Valtherbos, een herdenking georganiseerd door het 4 Mei Comité Valthe-Klijndijk.

In de even jaren vertrekt ‘De Stille Tocht’ vanaf de parkeerplaats van het Voetbalveld te Valthe en de oneven jaren vanaf de Wanstraat in Klijndijk. Dit is ongeveer om 19.30 uur. Op de website van het comité en in de Dorpskranten van Valthe en Klijndijk wordt elk jaar de vertrekplaats en tijd vermeld. Ook kunt u de herdenking terugvinden in de agenda van deze site.

Het 4 Mei Comité Valthe-Klijndijk bestaat uit vier leden: Henk van der Veen en Nicole Huls- Van Rooij namens Dorpsbelangen Klijndijk, Jan-Dick van Wijk en Anita Mensing-Westerink.

Voor meer informatie over de herdenking, rondleidingen, het monument, de onderduikers, de Zefatgroep etc kunt u terecht op de website van 4 Mei Comité Valthe-Klijndijk.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

error: Content is protected !!