Valtherbos

Het Valtherbos (448 ha), ligt ten zuiden van Valthe. Het is onderdeel van Boswachterij Emmen. Het bos is ontstaan in de jaren ’20 van de 20e eeuw door bebossing van (delen van) het uitgestrekte Weerdinger Veld. Staatsbosbeheer ontgon daar de heide en plantte gemengde bossen aan van Grove den, Fijnspar, Lariks, Douglas, Zomer- en Amerikaanse eik.

Bezienswaardigheden:

In het Valtherbos liggen vier hunebedden D35, D38, D39 en D40. D35 ligt aan de rand van het bos bij Valthe. Ook vind je in het Valtherbos meerdere grafheuvels. Klik hier voor meer informatie.

Aan de kant van Valthe is er een monument en een reconstructie van het Onderduikershol waar in de Tweede Wereldoorlog 16 Joods onderduikers hebben gewoond.

Fietsen, Mountainbiken en Wandelen:

Het Fietspad door het Valtherbos is ook een mooie fietsroute naar Emmen.

De rood-blauwe route van Plaatselijk Belang Valthe loopt deels door het Valtherbos. Als u deze route wandelt komt u onder andere ook langs het Onderduikershol. Deze route is 8,5 kilometer.

Er zijn door Staatsbosbeheer 2 wandelroutes uitgezet. De Rode route is 3 kilometer en de Blauwe route 3,5 km.

Ook is er een mountainbikeroute van 14 kilometer.

Dorpsbelangen Klijdijk heeft een Gele route uitgezet die ook deels door het Valtherbos loopt. Hierbij komt u ook langs het Onderduikershol, de A-Boom en Hunebed D35.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

error: Content is protected !!