Toerisme Valthe en Omgeving

Valthe is een heerlijk dorp met verschillende mogelijkheden voor u als toerist om van te genieten. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de verschillende overnachtingsmogelijkheden die het dorp rijk is. Deze vindt u onder het kopje ‘Overnachten’. Ook is Valthe 2 restaurants rijk (zie voor meer informatie Horeca in het submenu van Toerisme) en zijn er 2 bakkers in het dorp waar u onder andere heerlijk ambachtelijk gebakken brood en huisgemaakt gebak kan kopen (zie voor meer informatie submenu Bedrijven in het menu Actief Valthe).

Voor de wandelaars onder u in Valthe een fijne plek. Er zijn verschillende wandelroutes in en rond het dorp te vinden. Deze lopen langs historische bezienswaardigheden, door de velden en het bos rond Valthe. Voor een korte of langere wandeling bent u hier aan het goede adres.

Voor de mensen die graag fietsen  is Valthe ook een mooi startpunt. Rondom Valthe vindt u onder andere het Valtherbos, Exloërbos en de Emmerdennen. Zowel voor de recreatieve fietser als de mountainbikers een prachtige omgeving. Knooppunt 39 bevindt zich tegenover Bakkerij Kuipers aan de Schoolstraat. Een mooie plek om uw route door de omgeving te plannen.

Valthe ligt midden in UNESCO Global Geopark De Hondsrug. Een bijzonder gebied met veel historie.

Door de centrale ligging van Valthe is Valthe de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van het prachtige Zuid-Oost Drenthe. Valthe ligt op een korte afstand van de N34. Ook vindt u andere mooie dorpen zoals Exloo en Borger op korte afstand. In Exloo vindt u bijvoorbeeld Kabouterland, erg leuk voor kinderen, en het Lofar gebied. In Borger vindt u onder meer het bijzondere concept Hunebedcity met horeca, winkelen en kinderspeelplek onder 1 dak en het Hunebedcentrum. De grotere plaatsen – steden Emmen, Stadskanaal en Assen liggen ook in de nabije omgeving. Emmen is ongeveer 10 kilometer van Valthe vandaan. Hier vindt u een mooi groot winkelcentrum, op vrijdag de grootste markt van het noorden en Wildlands. Stadskanaal ligt op ongeveer 20 minuten rijden verwijderd van Valthe. Ook Assen is niet meer dan 30 minuten met de auto (zie voor meer informatie Omgeving in het submenu van Toerisme).

Kortom in en rondom Valthe is meer dan genoeg te beleven.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

error: Content is protected !!