Stichting Goede Doelen Valthe / Valthe-Groningen-Valthe

Stichting Goede Doelen Valthe is opgericht om geld te kunnen doneren aan Goede Doelen. Elk jaar op de vierde zondag in augustus organiseren zij de monstertoertocht Valthe – Groningen – Valthe. Er kan zowel gefietst als gewandeld worden.

Inschrijf- en sponsorgelden komen geheel ten goede aan de Goede Doelen. Naast KWF Kankerbestrijding worden er elk jaar twee of drie andere Goede Doelen (regionaal) door hen geselecteerd om een geldbedrag te ontvangen.


Stichting Goede Doelen Valthe reikt cheques 2019 uit.

Zondag 25 augustus 2019 was een groot succes. Een nieuw deelnemersrecord. Maar liefst bijna duizend deelnemers namen deel aan Valthe Groningen Valthe, het wandelen, Drenthe Rond of het mountainbiken. Kortom; fietsen en wandelen voor het Goede Doel. Fietsen over afstanden van 60-150 km met Valthe Groningen Valthe, wandelen over 5 – 30 km, mountainbiken over 30 of 50 km en dan ook nog eens Drenthe Rond, 275 km over de provinciegrens van Drenthe.
Organisator Stichting Goede Doelen Valthe kreeg het samen met de 60 vrijwilligers toch maar weer voor elkaar om alles in goede banen te leiden.
Zaterdag 19 oktober was het dan zo ver: bij restaurant De Gaffel te Valthe werden de jaarlijkse cheques uitgereikt. Het vaste Goede Doel KWF afdeling Borger-Odoorn, Kleinschalige Woonvorm De Herik uit Borger en Stichting Kinderkamp Zuidoost Drenthe werden elk verblijd met een cheque van maar liefst € 2.000,-. Het is overbodig om te zeggen dat de ontvangers reuze blij zijn met dit grote geldbedrag. Nancy Vleems namens Stichting Kinderkamp Zuidoost Drenthe: “Dit bedrag voelt voor ons als zo’n beetje het winnen van de hoofdprijs in de Staatsloterij. Wij bezorgen als vrijwilligers elk jaar zo’n 40 kinderen een onvergetelijke vakantie. Ieder jaar organiseren wij een vakantiekamp voor kinderen in de basisschoolleeftijd die zich (tijdelijk) in een kwetsbare positie bevinden. Een week waarin sport, cultuur, natuur, muziek en toneel centraal staan. Een week waarin de kinderen centraal staan. Wij kunnen voor deze schenking héél veel kinderen in 2020 een prachtige week vakantie aanbieden”. Kleinschalige Woonvorm de Herik gaat het geld besteden aan het inrichten van het nieuwe ontmoetingscentrum.
Het bestuur van Stichting Goede Doelen Valthe kijkt met erg veel plezier terug op het 10-jarig jubileum en dankt nogmaals alle vrijwilligers voor hun medewerking.
In 10 jaar is er al bijna € 77.000,- geschonken aan regionale Goede Doelen. Op naar 2020!

(Ambassadeur Frits Alberts reikt de cheques uit)


Klik op de afbeelding om naar de website van de Stichting Goede Doelen Valthe te gaan.


Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

error: Content is protected !!