Spelweek

Ieder jaar wordt er in de laatste week van de schoolvakantie, voor de kinderen in de leeftijd t/m groep 8 van de basisschool, een Spelweek georganiseerd. Ter zijner tijd vindt u hier informatie over de Spelweek. Voor vragen mailt u naar: spelweekvalthe@gmail.com

2019:

In de laatste week van de schoolvakantie konden de kinderen uit Valthe zich 3 ochtenden vermaken tijdens de Spelweek. Dit jaar was het thema: “Ridders en jonkvrouwen”. Er deden in totaal 50 kinderen mee, verdeeld over 5 groepen. Op dag 1 zijn we begonnen met het bouwen van kastelen. Prachtig om te zien wat er na een paar uur is gebouwd. Kastelen compleet met torens en ophaalbruggen, allemaal gemaakt van houten pallets. De tweede dag hebben de kinderen hun eigen ridderschild gemaakt. Daarna moest er naar eten worden gezocht in het bos. Het eten hebben we aan het eind van de ochtend zelf opgewarmd boven een kampvuur en lekker opgegeten.
Het mooiste van de dag was de roofvogeldemonstratie. We konden kijken naar de geweldige samenwerking tussen de mens en de roofvogel. De vogels vlogen vlak over onze hoofden heen en tussen ons door! Ook mochten we een grote roofvogel op onze arm houden. De laatste dag zijn we begonnen met brood bakken boven het kampvuur. Voor de kleinste kinderen was er een springkussen-kasteel en de grotere kinderen konden meedoen aan het ridderspel. Helaas werd het daarna tijd om de kastelen weer af te breken. Iedereen heeft een mooie groepsfoto gekregen als aandenken aan deze onvergetelijke spelweek! We willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd heel hartelijk bedanken! Ook bedanken wij onze sponsoren: Bakkerij Kuipers, Draka Emmen, Construct-id, Dorpsvermaak Valthe, Plaatselijk Belang Valthe, Stichting In ’t Gras, Ons Dorpshuis Valthe en Gemeente Borger-Odoorn. We zien jullie graag volgend jaar weer bij de Spelweek!

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

error: Content is protected !!