Samenloop Voor Hoop

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni 2020 wordt de tweede editie van de SamenLoop voor Hoop Emmen gehouden. Het evenement vindt plaats in het Rensenpark. Dat weekend wandelen teams in estafettevorm 24 uur lang met als doel zoveel mogelijk geld binnen te halen voor kankeronderzoek. Uiteraard is er voor deelnemers en belangstellenden naast het wandelen een uitgebreid en bijzonder programma.

De SamenLoop voor Hoop start op zaterdagmiddag om 16.00 uur en eindigt op zondag eveneens om 16.00 uur. U zult denken, ik ga toch geen 24 uur wandelen! Dit is ook zeker niet de bedoeling. Een team bestaat uit 10 tot 15 mensen. Hieronder staat een schema afgebeeld, hoe zo’n 24 uurs estafette eruit zou kunnen zien. Uitgaande van 1½ uur wandelen per keer en 2 personen tegelijk. U ziet het, dat valt toch reuze mee. Ook hoeft u echt niet de gehele 24 uur aanwezig te zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Openingsceremonie Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn – de survivors – samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.
  • Kaarsenceremonie Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem.
  • Slotceremonie Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald.

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

Wie loopt er mee met team Valthe and Friends. Meld je aan middels
https://www.samenloopvoorhoop.nl/ zoek Emmen en dan team Valthe and Friends (3). Het kost je maar €15 waarvan natuurlijk een groot gedeelte naar het KWF gaat en een kleine gedeelte aan organisatiekosten.

Je hoeft geen shirt aan te schaffen. We willen een eigen shirt gaan ontwerpen. Medio dit jaar zullen we nog een leuke ludieke activiteit bedenken om nog meer geld te genereren voor de loop/KWF. Ideeën en vragen middels samenloopvalthe@gmail.com

Groet Kim Scholte-van Klinken en Alice Katuin

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

error: Content is protected !!