Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Hunebedden in en rondom Valthe

Hunebed D34

Hunebed D34 is een portaalgraf. Het ligt op het Oosterveld tussen Odoorn en Valthe in de Nederlandse provincie Drenthe. Het hunebed is te bereiken via een zandweg, de Hunebedweg, vanaf de weg tussen Valthe en Odoorn. Aan de overkant van deze weg ligt de grootste grafheuvel van Drenthe; het Eppiesbargie.

Hunebed D35

Hunebed D35 ligt aan de noordzijde van het Valtherbos tussen Klijndijk en Valthe in de Nederlandse provincie Drenthe. Het hunebed is te bereiken via een zandweg vanaf de Melkweg tussen Valthe en Klijndijk.

Hunebedden D36 – D37

Deze hunebedden worden samen ook wel ‘De Valther Tweeling’ genoemd. Ze liggen enkele meters van elkaar vandaan op een royaal terrein met grote fraaie bomen. Het terrein ligt aan de rand van het dalletje de Kampervenen. De hunebedden zijn te bereiken via een zandpad. Deze vind u bij de splitsing Hoofdstraat – Linderakkers. Dichtbij ‘Ons Dorpshuis’.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

error: Content is protected !!
Copyright