Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Energie Coöperatie Valthe

Voor meer informatie: info@ecvalthe.nl – Voorzitter: : Oene Zwittink, 06-42488375


Energie Coöperatie Valthe

Op 6 november bewonersavond met concrete plannen, lid worden

Op 6 november (20u in Ons Dorpshuis) organiseren we weer een grote bewonersavond. Met concretere plannen, met een ‘dienstenpakket’ voor de leden, met veel lijnen voor de toekomst. Waarschijnlijk kunt u zich dan ook opgeven als lid van de coöperatie, met ingang van 1 januari 2020. Vanaf dat moment bepalen we samen hoe we verder gaan.

Samenwerken belangrijker dan techniek

We vormen een coöperatie, een vereniging die één of meerdere bedrijven kan besturen. Valthenaren die samen hun duurzame energie regelen, betaalbaar voor iedereen. Met name die energie die je niet vrij eenvoudig kan opwekken in of op je eigen huis, zoals biogas en waterstof voor verwarming. Maar ook de opslag van duurzame stroom gezamenlijk regelen zodat dit zo goedkoop mogelijk wordt.

Vanaf maart is de werkgroep CDEV bezig geweest om plannen te ontwikkelen, we hebben u daarover op 27 maart geïnformeerd. De bewonersavond trok zo’n 100 aanwezigen, het enthousiasme was groot. In augustus is de coöperatie opgericht. In september hebben we de mogelijkheden in Valthe besproken met een grote groep bewoners aan de hand van het We Energy game. Ook weer sámen.

Mensen gezocht voor een groeiend team

Regelmatig sluiten zich nieuwe vrijwilligers bij ons aan. Maar we willen veel, dus we zoeken nog steeds mensen. Valthenaren die een paar uur per maand willen besteden aan onze communicatie. Jeugd – klimaatstakers? – die een Insta-account en een Facebook groep wil beheren. Rekenaars die makkelijk een businesscase (een overzicht van opbrengsten en kosten van een aanbod) kunnen opstellen. Goede onderhandelaars die collectieve inkoopdeals kunnen afsluiten – bijv. van zonnepanelen of isolatiemateriaal. Praktische doeners die een thema-avond kunnen organiseren of die energieadviseur willen worden. Iemand die het secretariaat wil doen. Mensen met een idee voor ons logo.

De Energie Coöperatie Valthe streeft ernaar dat Valthe in 2030 zelfvoorzienend is op energiegebied door de opwekking, opslag en distributie van duurzame energie. En dit op een wijze die betaalbaar is voor iedereen. Wij vergaderen iedere tweede woensdag van de maand, om 20u, bij één van de leden thuis. U bent altijd welkom, stuurt u een email als u erbij wilt zijn. Als u voortaan onze nieuwsbrief wilt ontvangen, stuur ons dan ook een email. Ons emailadres is info@ECValthe.nl Ook kunt u bellen met de voorzitter, Oene Zwittink, via 06-42488375

Ondertekenen Statuten EC ValtheProudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

error: Content is protected !!