Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dorpsbeleving – Afgerond

Het onderzoek is inmiddels afgerond. Hieronder vindt u het rapport en de presentatie van het rapport. U kunt de rapporten downloaden of online bekijken. :

Rapport Belevingsonderzoek Valthe

Powerpoint Presentatie Belevingsonderzoek Valthe

Dorpsbelevingsonderzoek: Wat houdt het in?
In november en december (2017) wordt er een Dorpsbelevingsonderzoek uitgevoerd in Valthe. Dat geeft ons de kans om een goed onderbouwde ‘dorpsagenda’ op te stellen in het eerste half jaar van 2018. Waar willen we naartoe met Valthe? Wat willen we verder verbeteren? Welke dingen die nu hartstikke goed gaan, willen we vasthouden in de toekomst? Hoe gaan wij inspelen op grote veranderingen die om ons heen optreden?

De uitvoering van het onderzoek ligt in handen van studenten van de studierichting ‘Management van de Leefomgeving’ van de Hogeschool Van Hall-Larenstein in Leeuwarden. Zij worden begeleid door docenten van de hogeschool en door medewerkers van de Brede Overleggroep Kleine Dorpen (BOKD). De hogeschool en de BOKD voeren dit soort onderzoeken al 15 jaar uit, met de kwaliteit en de doordachte aanpak zit het dus wel goed.

Wat u ervan gaat merken? De studenten komen bij u langs om een vragenlijst af te geven. Het is de bedoeling dat één van de leden van uw huishouden de vragen binnen een paar dagen beantwoordt. U kunt de ingevulde lijst dan op een centraal punt inleveren. De studenten verwerken de resultaten, die worden gepresenteerd tijdens een bewonersbijeenkomst, waarschijnlijk in januari. Daarna gaan wij (Plaatselijk Belang Valthe) op grond van deze resultaten voorstellen uitwerken voor de nabije toekomst, de dorpsagenda. Ook daar wordt u natuurlijk weer bij betrokken.

De Werkgroep Dorpsagenda Valthe bestaat uit: Albert Kuipers en Geert Warrink namens het Dorpshuisbestuur, Nils Verdwaald en Oene Zwittink namens het bestuur van Plaatselijk Belang, Henriet Kamies-Germs, Jan van der Heide, Klaas Rengers, Richard de Groot, Jan Eefting, Jan van Gerwen en Jurriaan Moesker.

Update:
Op 28 november zijn de studenten hier geweest. Ze hebben een rondleiding door het dorp gehad en ze hebben acht mensen gesproken over de situatie in Valthe. Daaruit destilleren zij een aantal specifieke vragen over Valthe. Die vragen worden door de werkgroep bekeken en aangevuld waar nodig.

Hoe ziet dat eruit voor u?
Studenten van de Hogeschool Van Hall-Larenstein in Leeuwarden komen op 15-12 bij u langs om een vragenlijst af te geven. Zij komen de ingevulde vragenlijst een paar dagen later weer ophalen, op 19-12. Dit onderzoek geeft u de kans om te laten weten wat u goed vindt gaan in Valthe en wat er volgens u beter kan. Met de conclusies gaat een breed gedragen werkgroep in het dorp aan de slag om concrete plannen op te stellen. Die plannen maken we zó dat ze ook uitgevoerd gaan worden op de korte of iets langere termijn.

We willen u dan ook dringend vragen om deze vragenlijst in te vullen. Daarmee staat of valt dit onderzoek. In januari zullen we een bewonersavond organiseren waarin de studenten de resultaten presenteren. Hier bent u ook alvast van harte voor uitgenodigd. (de exacte datum en tijd wordt nog bekend gemaakt).

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

error: Content is protected !!
Copyright