Bestuursleden

De bestuursleden stellen zich aan u voor.


Rinus van Venrooij – Voorzitter

 


Oene Zwittink – Secretaris 

“Het gaat niet om mij, jullie zijn de beweging die ik mocht ondersteunen en jullie zullen de beweging voort moeten zetten (…..) de democratie slijt, ook die moet onderhouden worden.” De woorden Obama tijdens zijn afscheidsspeech. Woorden die me uit het hart gegrepen zijn. Al zou je dat misschien niet denken als je me – soms teveel – hoort praten en ik weer te weinig luister… Toch zal ik me kort voorstellen, met de nadruk op wat ik belangrijk vind.

Christine en ik wonen sinds eind 1999 in Valthe, in de Schoolstraat. Zónder kinderen en mét veel plezier! In het begin woonde ik ook nog als expat in de ICT in allerlei buitenlanden, tot voor kort reed ik iedere week naar Amsterdam voor mijn werk bij UWV en nu ga ik waarschijnlijk vaker dichter bij huis werken. Een poes die ergens nieuw komt, maakt steeds grotere kringetjes om zijn huis heen, bij mij worden de kringetjes steeds kleiner. Al dat werk buiten de deur, het vele reizen en nu mijn werk voor PB zou ik niet kunnen doen als Christine niet heel veel deed op de achtergrond. Waarvoor, nu eens publiekelijk, dank!

We leven in een tijd waarin mensen steeds minder contact hebben met elkaar. Individualisering, minder leden bij de verenigingen, meer virtueel. Wat is nog echt, wat vinden mensen echt belangrijk, wat is nep? Lopen er al virtuele trollen door Valthe? Ik ken van de 1200 Valthenaren er misschien 50. Ik hoop via PB te bevorderen dat we als inwoners van dit mooie dorp meer samen gaan doen. Samen feest vieren, sporten, film kijken, straat versieren gaat dit jaar gebeuren met 800 jaar Valthe. Maar ook al die kleine en grotere zaken die verbeterd moeten worden, moeten we samen doen. Samen met de mensen die een idee hebben hoe het beter kan, samen met de mensen die het aangaat, samen met de mensen die er wel degelijk wat van vinden maar die niet gewend zijn hun mond open te doen. Zo onderhouden we de democratie, op een leuke en motiverende manier.


Ferdinant Westen – Penningmeester

 


Peter Koers

 


Leffert Nijboer

 


Hans de Waal Malefijt

 


Nils Verdwaald 

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken mijzelf aan jullie allen voor
te stellen. Mijn naam is Nils Verdwaald, geboren in 1989, en samen met mijn vriendin woonachtig in Valthe.

Voor velen een nieuw gezicht in Valthe. Sommige kennen mij misschien van de
commissie 800 jaar Valthe. In die commissie werk ik met veel plezier aan de
verbintenis van het dorp door middel van Sport en spel en het mei feest.
Verder studeer ik nog aan de Hanzehogeschool in Groningen in de richting van
vastgoed. Volgend jaar start ik met mijn afstuderen en wat de toekomst ons
daarna brengt is afwachten. Zelf zie ik mij met ruimtelijke ordening aan de
slag gaan.

Binnen plaatselijk belang wil ik mijzelf en het dorp verder ontwikkelen en
de verbintenis blijven zoeken. Wil ik opzoek gaan naar de sociale contacten
onderling en iets voor het dorp kunnen betekenen.