Biodiversiteit

In Valthe zijn, onder andere aan de Weerdingerzandweg, verschillende wilde bloemen ingezaaid. Zie hierboven het resultaat.

Restyle-d - v40
Restyle-d-valthe-1-12
Restyle-d-valthe-1-18
Restyle-d-valthe-1-19
Restyle-d-valthe-1-20
previous arrow
next arrow

Valthe: Koploper in Biodiversiteit

(Bron: IVN Borger-Odoorn)

Het gaat zo slecht met de insecten dat zowel landelijk als provinciaal de noodklok wordt geluid. In Valthe zijn we al een paar jaar bezig om de Biodiversiteit (soortenrijkdom) te vergroten.

Een paar voorbeelden:

  • De overhoeken waarbij het gemeentegras is omgetoverd tot bloeiende veldjes. Bij de Kampweg en de Tiphoek zijn stinzenbollen gepoot. Bij de Vlintweg zijn wilde bloemen gezaaid. Bij de Kampweg zijn ook nog fruitbomen en waardeplanten geplant.
  • In Oud Valthe zijn bij het boerenervenproject ook fruitbomen geplat. Daarnaast is de beplanting in een aantal tuinen aangepast.
  • Bij de reconstructie van Het Perron heeft Plaatselijk Belang Valthe vele honderden stinzenbollen gepoot.
  • Beide rotondes in Valthe hebben nieuwe beplanting gekregen. De rotonde bij De Gaffel ook bloembollen.
  • De leerlingen van OBS De Linderakkers hebben het stuk gemeentegras achter de school veranderd in een insectenparadijs. Er zijn insectenhotels gebouwd, waardeplanten en fruitbomen gezet en wilde bloemen ingezaaid. Ook zijn zandhopen gemaakt voor de wilde bijen.
  • De gemeente heeft achter de Hoofdstraat een grote bloemenweide aangelegd met meidoorn en fruitbomen.
  • Recent hebben bewoners en de IVN natuurwerkgroep de berm aan de Weerdingerzandweg tussen de keienweg en het fietspad bij de Schoolstraat in beheer overgenomen van de gemeente. Ook hier worden wilde bloemen gezaaid.

Al deze activiteiten zijn een samenwerking waarbij zijn betrokken: Plaatselijk Belang Valthe, Landschapsbeheer Drenthe, Gemeente Borger-Odoorn, IVN Borger-Odoorn, OBS de Linderakkers en vooral de bewoners.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

error: Content is protected !!