800 jaar Valthe – Afgerond

In 2017 bestond ons mooie dorp Valthe 800 jaar! Het is een bijzonder mooi jaar geworden met veel hoogtepunten. Er is actief meegedaan met alle activiteiten, in Mei waren de straten geweldig versierd en was er het Meifeest. In December volgde er een prachtige afsluiting met de vuurwerkshow. Een top jaar om met veel plezier aan terug te denken. Het boek 800 jaar Valthe is nog steeds verkrijgbaar in de webshop.

Hieronder ziet u nog een diashow met hoogtepunten. Ook kunt u op onze Flickrpagina (link toevoegen) terug kijken naar meerdere foto’s.


In 2017 bestaat onze mooie dorp Valthe al 800 jaar, een jubileum dat we natuurlijk niet ongemerkt voorbij willen laten gaan.
Hierbij willen wij de commissie voorstellen die zich gaat bezig houden met 800 jaar Valthe : Ferdinant Westen, Jan van Gerwen, Anita Brouwer, Nils Verdwaald en Milou Westendorp

Wat doen wij precies? Wij proberen alle vaste activiteiten aan te sporen om er een tintje 800 jaar aan te geven. Naast deze hebben wij zelf ook een aantal activiteiten bedacht.
Ons doel is ‘Noaberschap’ Graag neem ik deze even met u door.

In februari gaan we met Sport en Spel van slag. Valthe is ingedeeld in 4 verschillende teams. Zo zullen de verschillende straten ,jong en oud, samen moeten strijden tegen de andere teams. Alle samen werkende verenigingen hebben een wedstrijd in competitie vorm bedacht. Per Sport en Spel hebben we dan ook een bepaald aantal spelers per team nodig. Dit gaan de straat vertegenwoordigers in samenwerking met de commissie regelen. U kunt zich inschrijven hier op de website, via de opgave formulieren die u in de bus krijgt, via de wijkvertegenwoordigers of in het dorpshuis. We hebben uiteenlopende activiteiten gekozen zodat er voor elke bewoner iets leuks te doen is.

Dit zijn de activiteiten waar u zich voor op kunt geven:
• Biljarten
• Kruisboogschieten
• Tafeltennissen
• Volleyballen
• Tennissen
• Voetballen
• Tijdrit (Fietsen)
• Jeu de boulen
• Schaken
• Sjoelen

Sommige activiteiten hebben bepaalde regels waar aan gehouden moet worden. Dit staat allemaal vermeld onder Sport en Spel.
De verschillende activiteiten staan verspreid door het jaar heen. Om het Sport & Spel af te sluiten zullen we het winnende team bekend maken tijdens de kerstmarkt op 17 december deze mogen zich dan kampioenen van Valthe noemen. Wij hopen dat u net zo enthousiast bent als ons, dus moedig uw buren/team leden aan om zich ook in te schrijven!

Dan gaan we verder in mei. In de week van 8 t/m 14 mei zal de straatversiering plaats vinden. We kregen van veel dorpsbewoners te horen dat ze toch graag het dorp versiert zien. Daar worden wij blij van, we hopen dan ook dat alle straten hier aan mee willen doen. Graag zien we de straten in het thema Valthe door de 800 jaar heen dus laat hier creativiteit de vrije loop. Als u samen met uw buren een thema heeft bedacht zouden wij dit graag via de mail terug zien, zo kunnen wij bekijken of niet meerdere straten het zelfde thema hebben. Het e-mail adres waar u het thema en de straat naar mag mailen is 800jaarValthe@gmail.com.

Op 13 mei zal de boekpresentatie met gastspreker Mr. van der Speck om 10:00 uur beginnen. Hieraan gekoppeld hebben wij een feestavond voor alle dorpsbewoners.
Deze avond word gehouden in het dorpshuis, we hebben hier verschillende zalen waar verschillende soorten muziek zullen worden gepeeld. We starten begin van de middag met een leuke animatie show voor de kleine kinderen tot een leeftijd van circa. 8 jaar. Dan hebben we begin van de avond een kinderdisco voor kinderen t/m circa. 11 jaar. Aansluitend komt er een Dj workshop voor de kinderen van 11 t/m 18 jaar. Wanneer de kinderen zijn uit gefeest zal de Dj verder zelf doorgaan en er een te gek feest van maken. Dan hebben we op het zelfde moment in de grote zaal de band HELB, dit is voor alle leeftijden en hier zal ook lekker gedanst kunnen worden. Wordt dat allemaal een beetje te veel en wilt u rustig met uw buren of plaatsgenoten gezellig praten en ook nog naar muziek luisteren dan kunt u in de laatste zaal daar een rustiger band luisteren. Op deze manier kunnen alle inwoners van Valthe ongeacht de leeftijd met elkaar een mooi feestje bouwen.

Om toch ook rekening te houden met onze kleine bewoners die niet met de Sport en Spel activiteiten mee kunnen doen zal er een Spelweek zijn. Deze is van 30 augustus t/m 1 september. In deze dagen zal er van alles leuks te doen zijn voor de kinderen. Hier zal later meer over bekend worden, dus houd de website en Facebook in de gaten.

Deze leuke dingen kunnen we natuurlijk niet zonder uw steun doen. Wij hebben een aantal spullegies laten maken in het thema 800 jaar Valthe om deze te gaan verkopen. De opbrengt van de producten zal worden gebruikt voor alle activiteiten door het jaar heen. Wat kunt u kopen: We hebben en jaarkalender gemaakt waar elke maand een mooie historische foto van het dorp Valthe in staat. Maar dat is niet het enige, deze kalender helpt u om geen van alle leuke activiteiten te missen want wij hebben alvast alles voor u genoteerd.
Wat hoort er bij een feest? Een vlag! We hebben een echte 800 jaar Valthe vlag met ons eigen logo. Het zal toch super gezellig staan als we deze bij alle huizen zien hangen!
Er zullen nog meer spullegies komen maar daar zijn we nog druk mee bezig. De spullegies zijn te koop hier op de site maar verder zullen wij ook op alle markten in het dorp staan.

Het is ons doel om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alles wat gaande is. Dit zullen wij doen via het dorpskrantje, de Facebookpagina van plaatselijk belang Valthe en deze website. Maar ook hopen wij via u het nieuws te kunnen verspreiden, dus praat er met elkaar over en maak elkaar enthousiast.

Groet de commissie 800 jaar Valthe en tot in 2017.

Samen maken wij er een mooi jaar van!

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

error: Content is protected !!