Welkom in Valthe

Welkom in Valthe

Het Perron

Het Stationsgebouw

De Schaopkoel

Monument bij 'Het Onderduikershol'

Prachtige natuur om van te genieten

De Valther Tweeling - Hunebed D36 en D37

Tiphof - Weerdingerzandweg

previous arrow
next arrow
Slider

Op deze website, van Plaatselijk Belang Valthe, vindt u informatie over het heden en bijzondere verleden van het  prachtige dorp Valthe – de archeologische parel van Drenthe. Valthe is gelegen in UNESCO Global Geopark De Hondsrug.

U vindt hier onder andere informatie over de activiteiten en projecten van Plaatselijk Belang Valthe, de dorpsgeschiedenis, bezienswaardigheden en wandelingen in en rond Valthe. Het bruisende verenigingsleven, restaurants en overnachtingsmogelijkheden. De dorpskrant, bedrijven, de actuele agenda en de knoflookpad.

In het menu vindt u alle informatie die interessant is voor zowel u als dorpsbewoner, als voor u als toerist.


NIEUWS:

BERICHT BESTUUR PLAATSELIJK BELANG VALTHE:

Beste dorpsgenoten,

Op dit moment zijn door de regering een flink aantal noodzakelijke maatregelen aangekondigd die ons allen treffen. Door het COVID 19 virus hebben we te maken met een flink aantal beperkende maatregelen in ons sociale leven, niet leuk maar wel noodzakelijk om het aantal besmettingen en de gevolgen daarvan te vermijden.

Via onze website houden we u zo goed mogelijk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. We hopen en vertrouwen dat we hopelijk op korte termijn deze uiterst vervelende, beperkende en bedreigende situatie te boven zullen zijn in binnen ons dorp weer snel op een normale manier onze bezigheden kunnen oppakken.

Bestuur Plaatselijk Belang Valthe


Geachte dorpsgenoten,
Bijgaand de dorpsvisie voor 2020 – 2030 zoals de leden van het bestuur, ondersteund door informatie vanuit de dorps-enquête en de resultaten van de werkgroepen, die zien.
We zijn erg benieuwd naar uw reactie en uw zienswijzen en verzoeken vriendelijk deze door te geven aan het secretariaat van Plaatselijk Belang Valthe zodat we die opmerkingen kunnen meenemen in deze visie . Alvast hartelijk dank.

Hartelijke groet,

Bestuur Plaatselijk Belang Valthe


RENOVATIE ONDERDUIKERSHOL:

De renovatie van Het Onderduikershol is afgerond. In verschillende media is er al aandacht aan besteed. Wij zijn erg trots op het resultaat. Neemt u zelf ook eens een kijkje om het resultaat te bekijken.

Het Vier Mei Comité Valthe-Klijndijk heeft een filmpje gemaakt over het verhaal van het Onderduikershol. Hierin zijn ook beelden te zien van het gerenoveerde Onderduikershol. Het filmpje over het Onderduikershol vindt u hier.


BERICHT REDACTIE DORPSKRANT:


BERICHT ONS DORPSHUIS:

SNACKBAR – Met ingang van 5 Juni gaat de snackbar van Ons Dorpshuis weer open!!!

Er is besloten is een aantal afhaalmogelijkheden op te starten, waarbij we de richtlijnen i.v.m. Corona natuurlijk in acht nemen!!! Voor bestellingen: 0591-512550

Voor alle mogelijkheden die hieronder beschreven staan graag contact opnemen met BERTUS VAN DER LAAN VIA TELEFOONNUMMER: 06 – 14257800

THUISWERKEN in ONS DORPSHUIS.

U zoekt een ruimte waar u ongestoord kunt werken. In Ons Dorpshuis hebben we daar de ruimte voor. Voor een tegemoetkoming in de kosten (verwarming, wifi) vragen we € 30,- per dagdeel.

HAPJES BESTELLEN:

Ook genoeg van een feestje zonder overheerlijke hapjes van ONS DORPSHUIS. Deze kunnen weer worden besteld en afgehaald. Bestellen via Bertus van der Laan . Alleen afhalen – nader bericht volgt!!!

OPEN VOOR GROEPEN/ACTIVITEITEN/VERGADERINGEN ETC:

Volgens richtlijnen van het kabinet mag onder voorwaarden Ons Dorpshuis weer open vanaf 1 juni. Dit betekent dat groepen tot maximaal 30 personen gebruik kunnen maken van de ruimtes in Ons Dorpshuis, met in achtneming van de 1,5 meter.


(GEDEELTELIJK) OPEN/GESLOTEN/AFGELAST IVM MAATREGELEN CORONA:

 • Geopend / Alternatief gevonden:
  • OBS De Linderakkers
  • Gymlessen DOS Valthe: Buiten op 2 locaties zie foto hieronder
  • Det Turnen: Buiten
  • Ons Dorpshuis
  • Kerkdiensten Protestantse Gemeente Valthe-Valthermond zijn nu via de website te volgen: www.pgvv.nl
 • Gesloten tot 1 Juni 12.00 uur:
  • Horecavoorzieningen
 • Afgelast – verplaatst naar 2021:
  • In ’t Gras. De volgende editie is 30 mei 2021
  • De Avondvierdaagse
 • Het prikstation in ‘Ons Dorpshuis’ is niet geopend, maar er zijn wel alternatieven beschikbaar:
  • Prikstation Scheperziekenhuis: Weerdingestraat 47 in Emmen. Open alle werkdagen van 7.30 tot 14.00 uur.
  • Huisartsenpraktijk Exloo-Valthe: Bloedafname wordt verricht op de praktijk door laboranten van het Scheper Ziekenhuis iedere woensdag van 08.30 – 09.15 uur.
  •  Huisartsenpraktijk NoorderEs (Odoorn): Bloefafname wordt in de Paasbergen elke maandag tussen 08:30 en 09:00 uur bloedafname verricht door laboranten van het Scheper Ziekenhuis.

Kijk voor veelgestelde vragen over o.a. bloedprikken en corona, op de  corona-informatiepagina van Treant.

Ook op de prikstations/priklocaties geldt: houd 1,5 meter afstand. Heeft u verkoudheidsklachten en/of koorts? Blijf dan thuis. 


OVERIG NIEUWS:

 • Plaatselijk Belang Valthe zoekt:
  • Een Penningmeester per April 2020
  • Een Secretaris per 2021
  • Meld u aan via plaatselijkbelang@valthe.nl

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

error: Content is protected !!