Welkom in Valthe

Welkom in Valthe

Het Perron

Het Stationsgebouw

De Schaopkoel

Monument bij 'Het Onderduikershol'

Prachtige natuur om van te genieten

De Valther Tweeling - Hunebed D36 en D37

Tiphof - Weerdingerzandweg

previous arrow
next arrow
Slider

Op deze website, van Plaatselijk Belang Valthe, vindt u informatie over het heden en bijzondere verleden van het  prachtige dorp Valthe – de archeologische parel van Drenthe. Valthe is gelegen in UNESCO Global Geopark De Hondsrug.

U vindt hier onder andere informatie over de activiteiten en projecten van Plaatselijk Belang Valthe, de dorpsgeschiedenis, bezienswaardigheden en wandelingen in en rond Valthe. Het bruisende verenigingsleven, restaurants en overnachtingsmogelijkheden. De dorpskrant, bedrijven, de actuele agenda en de knoflookpad.

In het menu vindt u alle informatie die interessant is voor zowel u als dorpsbewoner, als voor u als toerist.


NIEUWS:

Beste dorpsgenoten,

Op dit moment zijn door de regering een flink aantal noodzakelijke maatregelen aangekondigd die ons allen treffen. Door het COVID 19 virus hebben we te maken met een flink aantal beperkende maatregelen in ons sociale leven, niet leuk maar wel noodzakelijk om het aantal besmettingen en de gevolgen daarvan te vermijden.

Via onze website houden we u zo goed mogelijk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. We hopen en vertrouwen dat we hopelijk op korte termijn deze uiterst vervelende, beperkende en bedreigende situatie te boven zullen zijn in binnen ons dorp weer snel op een normale manier onze bezigheden kunnen oppakken.

Bestuur Plaatselijk Belang Valthe


DORPSVISIE 2020-2030:

Geachte dorpsgenoten,

Bijgaand de dorpsvisie voor 2020 – 2030 zoals de leden van het bestuur, ondersteund door informatie vanuit de dorps-enquête en de resultaten van de werkgroepen, die zien.
We zijn erg benieuwd naar uw reactie en uw zienswijzen en verzoeken vriendelijk deze door te geven aan het secretariaat van Plaatselijk Belang Valthe zodat we die opmerkingen kunnen meenemen in deze visie . Alvast hartelijk dank.

Hartelijke groet,

Bestuur Plaatselijk Belang Valthe


Spelweek afgelast ivm hitte!

Helaas moeten wij melden dat de geplande spelweek niet door kan gaan i.v.m. de hitte. Als organisatie vinden wij dit erg jammer, aangezien wij een leuk programma hadden voorbereid.

Maar om toch een klein beetje een leuke afsluiting van de schoolvakantie te hebben, gaan wij vrijdag wel iets voor jou organiseren.

Jij wordt vrijdag om 09:00 uur verwacht op het grasveld bij ‘Het Perron’. Je moet wel een handdoek meenemen en misschien is het verstandig om je zwemkleding onder je kleren aan te trekken. Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8, dan dien je ook dichte schoenen mee te nemen / aan te trekken. De activiteiten duren tot 13:00 uur en je krijgt iets te eten van ons.

Mocht je je niet aangemeld hebben, maar wel mee willen doen dan kan dit. Kosten: €5,-.

Tot vrijdag!

Groet het bestuur van de spelweek


Nieuws over Feva 2020 leest u hier.


Hieronder vindt u een interactieve kaart van Valthe. U vindt hier oa bezienswaardigheden van Valthe, maar ook verschillende bedrijven zijn toegevoegd. Als u deze in volledig scherm bekijkt kunt u de informatie naar eigen keuze in- of uitschakelen.


BERICHT ONS DORPSHUIS:

SNACKBAR – De snackbar van Ons Dorpshuis is weer open!!!

Er is besloten is een aantal afhaalmogelijkheden op te starten, waarbij we de richtlijnen i.v.m. Corona natuurlijk in acht nemen!!! Voor bestellingen: 0591-512550

Voor alle mogelijkheden die hieronder beschreven staan graag contact opnemen met BERTUS VAN DER LAAN VIA TELEFOONNUMMER: 06 – 14257800

THUISWERKEN in ONS DORPSHUIS.

U zoekt een ruimte waar u ongestoord kunt werken. In Ons Dorpshuis hebben we daar de ruimte voor. Voor een tegemoetkoming in de kosten (verwarming, wifi) vragen we € 30,- per dagdeel.

HAPJES BESTELLEN:

Ook genoeg van een feestje zonder overheerlijke hapjes van ONS DORPSHUIS. Deze kunnen weer worden besteld en afgehaald. Bestellen via Bertus van der Laan . Alleen afhalen – nader bericht volgt!!!

OPEN VOOR GROEPEN/ACTIVITEITEN/VERGADERINGEN ETC:

Volgens richtlijnen van het kabinet mag onder voorwaarden Ons Dorpshuis weer open vanaf 1 juni. Dit betekent dat groepen tot maximaal 30 personen gebruik kunnen maken van de ruimtes in Ons Dorpshuis, met in achtneming van de 1,5 meter.


OVERIG NIEUWS:

  • Plaatselijk Belang Valthe zoekt:
    • Een Penningmeester per April 2020
    • Een Secretaris per 2021
    • Meld u aan via plaatselijkbelang@valthe.nl

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

error: Content is protected !!